Safin trénuje, chce začít doma. A co Gut? Návrat Jeníka zatím ve hře není

Ostap Safin

13. září 2020, 15:22

Václav Jáchim

V tuzemských soutěžích by mohli začít sezonu další hokejisté, kteří jinak působí za Atlantikem. Ve hře je dočasný návrat Michala Guta, mladý útočník by měl zamířit do Chance ligy. Koncem měsíce by se rád zapojil také Ostap Safin (na snímku), naopak u Jana Jeníka přesun domů zatím moc reálně nevypadá.

„Situaci hráčů řešíme, u všech je trošku odlišná. Michal Gut by měl začít v Chance lize, dolaďujeme detaily a brzy bude jasno," říká na adresu bývalého útočníka Pirátů jeho agent Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services.

U účastníka loňského Hlinka Gretzky Cupu, jenž v uplynulém ročníku sehrál za americký Everett 51 utkání WHL s bilancí 13 branek a 23 nahrávek, by se nabízely starty za Chomutov. Ovšem jak známo, Severočeši přišli o prvoligovou licenci, osmnáctiletý rodák z Kadaně tedy zamíří ke konkurenci.

Michal Gut

Michal Gut | Foto: everettsilvertips.com

Otazníky panují kolem Ostapa Safina. Urostlý bojovník, kterého si v draftu NHL 2017 zamluvil Edmonton, v průběhu léta krátce trénoval na Spartě. Pak se zranil a nyní dohání manko. „Ostap bude brzy fit, odhaduji, že koncem měsíce by mohl hrát. Velmi rád by pokračoval v některém českém klubu, jeho angažmá budeme řešit," připomíná Sivek.

Účastník MS dvacetiletých 2018 strávil dva roky v kanadských juniorských týmech Saint John Sea Dogs a Halifax Mooseheads, devět zápasů AHL stihl za farmu Oilers. Uplynulou sezonu byl hráčem Wichita Thunder, v nižší zámořské ECHL absolovoval 56 zápasů, vstřelil 16 branek a přidal 19 asistencí.

Foto: Twitter Hamilton Bulldogs

Do vlasti se naopak nejspíš nevydá Jan Jeník. Progresivní útočník zaznamenal loni velký vzestup, sahal po prvním týmu Coyotes. Jenže na šampionátu dvacítek v Ostravě si vážně zranil koleno a zbytek ročníku promarodil. „Honza už je fit, plní program od Arizony, aby byl maximálně připravený na nový ročník,"  informuje hráčův zástupce Sivek.

Kdyby byl Jeník fit, určitě by se hodil Liberci, kde juniorský reprezentant působil před odchodem za Atlantik. „V tuto chvíli to nevypadá, ale uvidíme, jaký bude další vývoj. Nikdy neříkej nikdy. Pokud bude možnost, aby Honza nastoupil v Evropě, budeme to řešit," uzavírá Michal Sivek. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz