S Rakušany se báli o zdraví, teď se Slováci těší na Čechy. I s 9 krajánky z extraligy

Foto: Facebook Hockey Slovakia

5. května 2021, 19:35

Adam Bagar

Hokejisté Slovenska zakončí zápasovou přípravu na MS v Rize dvěma duely v pražské O2 areně, kde se utkají s českým národním týmem. Ve čtvrtek 6. května od 17:10, o den později od 20:00.

Slováci se pokusí v Praze navázat na pět vítězství za sebou. Po více než ročním čekání na zápas sice na startu přípravy podlehli Lotyšsku (1:2 pp), ale následnou odvetu už vyhráli (1:0 pp) a pak doma zvládli i dvojutkání s Německem (4:3 sn, 2:1) a Rakouskem (3:1, 2:0).

Na poslední střetnutí s našimi jižními sousedy ale nevzpomínají zrovna v dobrém. Parta kolem kouče Craiga Ramsayho dala oba góly už v úvodu utkání a soupeř se následně uchýlil k tvrdé hře. „Po první třetině už to nebyl hokej,“ zlobil se Kanaďan před novináři.

„Nedokážu pochopit, jak někdo může takhle hrát, snažit se zranit protihráče... To, co předvedli Rakušané, nebylo o hokeji. Bylo to hloupé, jsem z toho zklamaný.“ 

„Jsem zklamaný ze způsobu hry soupeře, naopak jsem hrdý, jak naši kluci hráli a bojovali. Ale nedokážu pochopit, jak někdo může takhle hrát, snažit se zranit protihráče... To, co předvedli Rakušané, nebylo o hokeji. Bylo to hloupé, jsem z toho zklamaný,“ dodal.

Teď se Ramsay a spol. těší na duely s českým národním týmem, za nejtěžší zkouškou v přípravě na šampionát se vydali už během středy. „Nálada je dobrá, ale víme, že Češi mají velmi kvalitní tým. Připravujeme se na to,“ řekl slovenským novinářům Michal Handzuš.

„My potřebujeme takový test, takže jsme rádi, že se utkáme s Čechy. Ještě je potom čekají zápasy Euro Hockey Tour, ale myslím si, že budou i tak velmi kvalitním soupeřem, což je přesně to, co v této fázi přípravy potřebujeme,“ dodal slovenský asistent trenéra.

V nominaci na zápasy s českou reprezentací figuruje hned devět krajánků z extraligy včetně tří šampiónů z Třince. Patrik Hrehorčák s Milošem Romanem se ukázali už ve víkendových bojích, druhý jmenovaný se při premiérových startech za repre blýskl dvěma góly.

Až v pondělí se připojil i jejich parťák Martin Gernát a poražený finalista Mislav Rosandič z Liberce. V týmu jsou i brankář Branislav Konrád z Olomouce, obránci Martin Bučko s Markem Ďalogou z Pardubic, Patrik Koch z Vítkovic a útočník Matúš Sukeľ ze Sparty.

V sedmadvacetičlenném kádru jsou i dva hráči z ruské KHL, pětice z finské ligy či trio z nejvyšší švédské soutěže. Nechybí ani útočník Marek Hrivík, jenž v Leksandu jako první Slovák v historii vyhrál produktivitu tamní ligy, a řekl si o smlouvu s Nižným Novgorodem.

Slovenští trenéři po dvou utkáních s Českem, která můžete sledovat živě na ČT sport, udělají další změny v kádru. V něm by se už mohli objevit i první hokejisté ze zámoří, ve hře jsou zatím podle slovenských médií Róbert Lantoši, Marián Studenič či Adam Húska.

Nominace Slovenska na zápasy s Českem

Brankáři:
Július Hudáček (Spartak Moskva, KHL), Matej Tomek (Kuopio, Finsko), Branislav Konrád (Olomouc, Česko).

Obránci:
Martin Bučko, Marek Ďaloga (oba Pardubice, Česko), Samuel Kňažko (TPS Turku, Finsko), Šimon Nemec (Nitra), Daniel Gachulinec (Detva), Mário Grman (SaiPa Lappeenranta, Finsko), Adam Jánošík (Oskarshamn, Švédsko), Patrik Koch (Vítkovice, Česko), Martin Gernát (Třinec, Česko), Mislav Rosandič (Liberec, Česko).

Útočníci:
Daniil FominychAdrián Holešinský, Andrej Kollár (všichni Nitra), Peter Cehlárik, Marek Hrivík (oba Leksand, Švédsko), Patrik Hrehorčák, Miloš Roman (oba Třinec, Česko), Juraj Slafkovský (TPS Turku, Finsko), Dávid Buc (Bratislava Capitals, ICEHL),  Martin Faško-Rudáš (Banská Bystrica), Pavol Regenda (Michalovce), Matúš Sukeľ (Sparta Praha, Česko), Adam Liška (Čerepovec, KHL), Michal Krištof (Oulu, Finsko).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz