S Chalupou to na shození rukavic nebylo, směje se dvougólový Polák

Foto: Aleš Bedlík, hokejkv.cz

Hokejisté Energie se po čtyřech venkovních duelech vrátili na led své KV Areny. Návrat však svěřencům Martina Pešouta znepříjemnil Mountfield, který si z lázeňského města odvezl dva body. Karlovým Varům nestačily ani dva zásahy Vojtěcha Poláka, díky nímž vyrovnaly klání z 0:2 na 2:2.

Nevstoupili jste do utkání vůbec dobře, kde hledat příčiny tristního úvodu?
Nastoupili jsme tak už do zápasu v Litvínově, kde jsme dostali gól během prvního střídání, tentokrát to bylo během druhého. Je to nekoncentrovanost a nepřipravenost na začátek utkání. Stalo se, už to nezměníme. Po chvilce prohráváte 0:2 a to se hodně blbě dotahuje. Musíme se nad tím zamyslet, poučit se z toho a už to neudělat. Věřím, že příště už bude začátek z naší strany lepší.

Jak moc velká vzpruha pro tým byla vaše branka ve vlastním oslabení?
Určitě to byla vzpruha, protože jsme dostali rychlé dva góly. Pak se nám povedlo dát na 1:2, to vždycky mančaft zvedne. Víte, že je to jen o jeden gól, že je to blízko k vyrovnání. My jsme ten zápas chtěli úplně otočit, ale škoda. Ve třetí třetině jsme měli několik šancí, nicméně nám chybělo štěstíčko. Nevadí, stalo se. Je to hokej, musíme se poučit.

Celá situace kolem vaší první trefy byla dost nepřehledná, co se tam vůbec stalo?
Tuším, že se tam puk odrazil někam k Michalu Plutnarovi a já věděl, že mi to bude zkoušet dávat, tušil jsem, že o mně ví. Šťastně se to ke mně odrazilo a já to posouval ještě na Petra Koblasu, který byl sám před bránou. Myslím, že gólman hodil hokejku, protože by jinak dával Kobly gól. Odrazilo se to ke mně ještě nazpátek, chvilku jsem čekal a viděl, že má díru mezi nohama, tak to tam naštěstí propadlo.

Přidal jste ještě druhý zásah, myslel jste na hattrick?
Soustředil jsem se na to, abychom vyhráli zápas, tak nějak mi bylo jedno, kdo dá gól (úsměv). Chtěl jsem, aby kdokoliv z nás dal ten třetí, takže jsem na to nemyslel.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Vojta Polák byl vyhlášen nejlepším hráčem kola ? podle @sport_ct ?

Příspěvek sdílený HC Energie Karlovy Vary (@hokejkv),Lis 29, 2019 v 1:42 PST

Co bylo zlomovým momentem celého utkání?
Zlomový moment byl, že jsme dostali ty dva góly. Jak říkám, škoda našich šancí. Jednou tam byla poloprázdná brána, já tam měl také ještě další šanci a je škoda, že se nám to na 3:2 nepodařilo dát. Pak v prodloužení je to padesát na padesát.

Utkání bylo překvapivě vyhrocené, dokonce i vy jste byl na konci zápasu v jedné menší potyčce s Matějem Chalupou...
Dohrál jsem ho a on se po mně nějak ohnal. Pak jsme si tam jen přátelsky povídali, to nebylo nic na shození rukavic (smích).

Vrátím se k venkovní sérii, kterou máte za sebou. Jste s výsledky spokojeni?
Nejsme spokojeni s utkáním v Litvínově a teď s tím domácím. Je jedno, když vyhrajete nad Kometou a Třincem, a pak prohrajete s Litvínovem a teď doma s Hradcem. Byly to dobré zápasy, ale odehrály se týden a půl zpátky, z toho nemůžeme žít. Musíme vyhrávat zápasy, které máme teď a před sebou. S pokorou, která je velmi důležitá, musíme přistoupit do každého dalšího utkání a nepřemýšlet nad tím, že jsme vyhráli nebo prohráli tam a tam. V neděli máme zápas v Mladé Boleslavi a pojedeme ho vyhrát.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz