Rytíři odčinili výprask, dál jsou ale poslední. Na ostatní koukat nemůžeme, ví Bláha

Ondřej Bláha | Foto: Roman Mareš, Rytíři Kladno

5. prosince 2022, 8:58

Tereza Žáková

Kladenští Rytíři dokázali zapomenout na hrozivý zápas s Motorem a proti Energii předvedli zcela odlišný výkon. Po dvou domácích porážkách v řadě tak konečně zvítězili a díky tomu se bodově dotáhli na Litvínov i České Budějovice.

„Chodili jsme víc do brány, to nám v minulých zápasech hodně chybělo,“ prozradil klíč k úspěchu útočník čtvrté kladenské formace Ondřej Bláha, který se sám o jeden gól z předbrankového prostoru postaral.

„Myslím si, že to byl jeden z těch špinavějších gólů, kdy se to tam ke mně tak nějak se štěstím odrazilo a já už jsem měl pak tu lehčí práci,“ popisoval situaci bezprostředně po utkání pro kladenský web.

Uklidňující trefu na 3:1 vsítil v úvodu závěrečné třetiny poté, co měli karlovarští hokejisté navrch, a dodal tak na kladenské hokejky klid. „Já upřímně, ať už jsem hrál v mládeži nebo v Ústí, nemám rád skóre 2:1 do třetí třetiny, takže ten kámen ze srdce mi spadnul a strašně se nám všem ulevilo,“ neskrýval Bláha pro rytirikladno.cz.

„Nemám rád skóre 2:1 do třetí třetiny, takže ten kámen ze srdce mi spadnul."

Šlo přitom teprve o jeho druhou branku v sezoně, přičemž tu první vstřelil shodou okolností také do sítě Karlových Varů. „Jsem rád, že mi to tam zase po dlouhé době spadlo. Dá se říct, že jsou Vary mým oblíbeným soupeřem,“ usmíval se po výhře dvaadvacetiletý kladenský forvard.

Radost měl ale především z výhry a ze tří získaných bodů. „Ty jsou pro nás teď mnohem důležitější,“ je si vědom.

Zvláště pak po posledním nepovedeném zápase s českobudějovickým Motorem Rytířům přišli tři body do tabulky vhod. „Každý tým má nějaký slabší zápas a my jsme si ho vybrali proti Budějovicím. Věřím, že to byl poslední takový zápas a že půjdeme teď už jen nahoru,“ doufá Bláha.

Bodovat dokázal v nedělním utkání s Olomoucí také Litvínov, a tak tým Jaromíra Jágra navzdory výhře zůstává poslední. „Nemůžeme koukat, jak hrají ostatní. Musíme se soustředit na naši hru a výkon. Urvali jsme tři body, a to je pro nás důležitější. Teď nás čekají Pardubice. To bude těžký soupeř, hrají nahoře. Musíme hrát dobře a pokusit se urvat nějaké další body,“ velí Bláha.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz