Rvali se hráči i fanoušci! K derby to patří, hlásí karlovarský Gulaši

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Bitky na ledě, nebo dokonce i v hledišti? Západočeské derby toto nabízí pravidelně čtyřikrát za sezonu, což diváky opravdu láká. Dva dlouholetí rivalové, Karlovy Vary a Plzeň, se spolu letos střetli naposledy a potřetí odešla vítězně Škodovka. Ačkoli na utkání nedorazilo tolik diváků jako obvykle, atmosféra byla skvělá. Ve spojení s krásnými brankami viděli diváci velmi pohledné utkání, domácím fanouškům však zkazila radost opětovná prohra.

Derby nemá favorita, v letošní sezoně to ale moc neplatilo. Plzeň se pohybuje v tabulce na zcela jiných pozicích než karlovarská Energie, a tak byla za favorita většinou považována ona, což se i plnilo. Před posledním střetnutím ale nebyla ani Plzeň v ideálním rozpoložení a na týmu ležela nepěkná deka, čehož chtěli energetici využít.

„Snažili jsme se vyhrát, také máme nějaké prohry, takže to pro nás určitě není příjemné. Potvrdilo se, že týmy nejsou v optimální pohodě, ale Plzeň dokázala využít své šance, kdežto my ne. Bez gólu se nedá vyhrát,“ hodnotil prohru obránce Michal Gulaši, který na ledě strávil více jak pětadvacet minut.

Po posledním derby v KV Areně, které energetici prohráli vysoko 0:6, byli fanoušci velmi naštvaní, na protest v následujícím utkání nefandili a s hráči si to chtěli osobně vyříkat. Fanoušek ze západních Čech vnímá prohru v derby trochu jinak, než v jiném zápase, bere ji hůř. U hokejistů tomu není moc jinak, prohrát zrovna v derby netěší ani je, po takovém zápase pak nemají daleko ani k ostřejším výrazům.

„Každý zápas když prohrajete, tak to nesete špatně, když je derby, tak to bolí o to víc. Samozřejmě nás to hrozně mrzí, hrozně nás to sere, ale bohužel. Teď je další zápas v Třinci a my už se musíme soustředit na něj,“ doplňuje jeden ze zkušenějších beků v karlovarském týmu.

Ačkoli nedokázali domácí hokejisté vstřelit ani jednu branku, šancí měli dostatek. Od různých samostatných úniků až po několik přesilových her, ty ale dělají energetikům problémy od začátku sezony. „Snažíme se stále něco vymýšlet, střílet víc, ale bohužel se nám to nedaří. Říkáme si, že budeme střílet, ale těch střel tam není dost. Pokud to tak nezačneme opravdu dělat, tak ty branky nebude dávat.“ Michal Gulaši má v tomto ohledu pravdu, energetici mají celkově se střelbou problémy a byla utkání, kdy za celý zápas vyslali na bránu pouhých deset střel.

Derby možná nebývá až tak emotivní pro hokejisty, jako právě pro fanoušky. Pokud si navíc hostující příznivec najde cestu do sektoru domácích radikálnějších diváků, pak nemůže očekávat zacházení v rukavičkách. Právě toto se stalo v polovině druhé třetiny, kdy se za brankou Tomáše Závorky strhla veliká bitka, zraněný plzeňský fanoušek musel být ošetřen a hra byla po několik sekund přerušena.

Hráči, kteří byli v tu chvíli na ledě, se možná inspirovali, chvilku poté vznikla strkanice i na ledě. „Mohu mluvit jen za sebe. Člověk si toho samozřejmě všimne, když se tam něco děje, nebo když fanoušci bouří. Ale to patří k derby, a proto je právě tak super, že je to tak vyhecované,“ dodává na závěr několikanásobný držitel zelené helmy, který se nebojí jit i do pěstního souboje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz