Růžičkova armáda vyrazí na Boží Dar, o víkendu bude trénovat v Německu

Foto: Jan Vavřina, mountfieldhk.cz

21. října 2020, 9:40

Václav Jáchim

Po absolvování karantény se hokejisté Mountfieldu pustili znovu do tréninků. Aktuálně se potí na suchu, ve venkovních prostorách domácí arény, v pátek Růžičkova armáda vyrazí na Boží Dar. Během víkendu odtud budou Východočeši dojíždět za ledem do Německa. Klub o tom informuje na svém webu.

Soustředění bude zaměřené na tradiční dřinu, která je ale hokejistům s ohledem na vládní opatření v boji s koronavirem zapovězena. Proto Mountfield zamíří k západním sousedům. Z Božího Daru budou hráči dojíždět do nepříliš vzdáleného Německa.

„Všichni v klubu víme, že hráči potřebují na led. V rámci karantény jsme byli víc než dva týdny bez něj, a to je dlouhá doba. Naší společnou snahou je sehnat takové tréninkové plochy, kde se hráči mohou připravovat na pokračování sezony,“ uvedl na klubových stránkách generální manažer Aleš Kmoníček.

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

Východočeši zatím využívají vlastní zázemí. U arény vybudovali mobilní stan, který slouží jako improvizovaná posilovna. Pod vedením kondičního kouče Michala Tvrdíka absolvují hráči i dnes kruhový trénink, po čtvrtečním volnu je čeká přesun k česko-německým hranicím.

Vedení klubu zvažovalo i jiné varianty. „Měli jsme předjednanou například Dobříš, kde je nekrytý zimní stadion. Problém je však v tom, že se tam nedá nikde převléknout tak, abychom dodrželi veškerá nařízení. Neumím si představit, že by hráči dojížděli dvě a půl hodiny ve výstroji tam a poté zpocení zase zpátky. Proto jsme se v tuto chvíli rozhodli pro německou variantu,“ vysvětlil Kmoníček.

Záměr vítá trenérský štáb v čele s Vladimírem Růžičkou, bez ledu hokejisté zůstat nemohou. „Je to pro nás určitě dobrá zpráva, jsme za to rádi. Chtěli bychom poděkovat vedení klubu, že nám to umožnilo, protože tady se trénovat nedá. A jestli máme začít hrát extraligový hokej, tak hráči potřebují být na ledě. Bez tréninku najednou hrát nejde, kluci musí být připravení,“ upozornil Růžička.

Jeho svěřence čeká v Německu celkem pět tréninků – v pátek bude jeden, o víkendu dohromady čtyři. Chybět nebude ani další porce v posilovně. „Tréninky budou zaměřené hodně na bruslení a spolupráci. Tím, že bude během takto krátké doby pět jednotek na ledě, tak tam zapojíme i taktické věci, na kterých jsme pracovali do doby, než nám tady všechno zavřeli,“ doplnil hlavní kouč.

Pro vstup občanů Česka na německé území je vyžadován negativní test na koronavirus, podmínka ovšem neplatí pro ty, kteří v zemi zůstanou méně než 24 hodin. Což Východočeši splní. Pokud se aktuální tuzemská situace nezlepší, bude vedení reagovat. Aleš Kmoníček připustil, že varianta s tréninky v Německu by se mohla uskutečnit i v následujícím týdnu.

Foto: Jan Vavřina, mountfieldhk.cz

Partneři Mountfieldu HK

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz