Růžička se vrací, povede Mountfield. Trenér Martinec u týmu pokračuje

Foto: Petr Kozelek, piratichomutov.cz

23. října 2019, 14:24

Václav Jáchim

V minulých dnech se vydatně spekulovalo, na kterou extraligovou střídačku se postaví Vladimír Růžička. Zkušeného kouče, jenž po minulé sezoně skončil u chomutovských Pirátů, nejprve oťukávalo pardubické Dynamo, Růžička se sešel i s litvínovským bossem Jiřím Šlégrem. Nakonec jde ale do Mountfieldu, kde byly námluvy nejkonkrétnější.

Stávající trenér Tomáš Martinec pokračuje, v trenérské pozici ho doplní Vladimír Růžička. Informaci dnes odpoledne potvrdil klub na svých stránkách. Oba trenéři jsou rovnocenní, stejným dílem budou odpovídat za výkony a výsledky týmu. „Vedení klubu pevně věří, že tato změna povede ke zlepšení herního projevu a k lepším výsledkům," uvádí klub v prohlášení.

Růžička byl údajně ve hře také v případě Litvínova. Verva není v optimální pohodě, na 13. místě má náskok jen dvou bodíků před posledním Zlínem. Po nedělní porážce s Olomoucí nabídl rezignaci kouč Jiří Šlégr, ale představenstvo klubu ji na úterním zasedání nepřidalo.

Možná i tahle skutečnost hrála v případě budoucnosti Vladimíra Růžičky roli. Ale nejspíš nikoli. Zájem Mountfieldu byl totiž znám několik dní. Hokejisté Hradce Králové v neděli podlehli doma Zlínu 5:6, v úterní předehrávce udolali Třinec 1:0 po nájezdech.

Foto: Petr Kozelek, piratichomutov.cz

Stávající kouč Tomáš Martinec měl stále důvěru, platí to i nadále. Ovšem s tím, že k Martincovi nastoupí také Růžička. Zatím není jasné, jak přesně bude vypadat složení realizačního týmu, jako asistenti u mužstva dosud působili Aleš Krátoška a Petr Svoboda. Skladbu trenérského štábu vyřeší oba hlavní trenéři, jak klub uvedl v tiskové zprávě, domluví se také na společné vizi.

„Spoléhám se na pracovitost, loajalitu a oddanost klubu v osobě Tomáše Martince, doplněnou talentem a obrovskou zkušeností Vládi Růžičky. Domnívám se, že jsme vytvořili nejsilnější trenérský tandem v extralize. Věřím, že budoucnost potvrdí správnost tohoto rozhodnutí,“ řekl pro klubové stránky Miroslav Schön.

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Vladimír Růžička se do nejvyšší soutěže vrací po půl roce, na jaře sestoupil s chomutovskými Piráty, kde se následně rozloučil. Kouč dvojnásobných mistrů světa a bývalý dlouholetý trenér pražské Slavie byl údajně mezi kandidáty na pozici trenéra Slovanu Bratislava v KHL i slovenské reprezentace, poslední dobou působil jako konzultant v prvoligové Kadani.

Definitivní přesun olympijského vítěze z Nagana dostane konkrétní podobu v průběhu odpoledne. Pokud obě strany dokončí jednání a podepíší smlouvu, zkušený trenér se ve čtvrtek pustí do práce v novém působišti. Kromě trenéra Martince a dalších členů realizačního týmu bude Růžička spolupracovat se sportovním manažerem Jaroslavem Bednářem, jehož v minulosti vedl v národním týmu a především ve Slavii.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz