Rusové zvládli dvě třetiny. A my jen jednu, mrzí Alschera

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Po první třetině to bylo 21:5 na střely a 1:0 na góly. Česká osmnáctka sahala po senzaci. Jenže sotva začala prostřední část, rudá mašina se rozjela.

Rusko během čtyř minut nasázelo čtyři góly a bylo vymalováno.

„Už před zápasem jsme si řekli, že Rusáci hodně vytahují útočníky a že jezdí za beky na modrou. Po první přestávce jsme si to zopakovali. Ale bohužel," kroutí hlavou obránce Marek Alscher.

„Asi v tom sehrála roli nějaká nesoustředěnost, že nám dvakrát ujeli..." myslí si.

„Jakmile dali Rusáci góly, tak zabrali. Bylo hodně těžké to potom otáčet a dostat se do nějakého tempa, kdy by ta hra vypadala alespoň vyrovnaně," popisuje Alscher zlomovou druhou třetinu.

„Rusové bohužel dneska zvládli dvě třetiny. A my jsme zvládli jen jednu. Vyhráli zaslouženě," dodává.

Debakl řídil supertalent Matvej Mičkov, který dal svůj pátý a později i šestý gól na turnaji. „Ty jejich dovednosti jsou vysoké, to jsme věděli už před zápasem," respektuje Alscher sílu soupeře.

„Navíc to, jak vytahovali svého útočníka, bylo opravdu hodně nebezpečné. Do naší obrany pak jezdili úplně rozjetí hráči, takže chytat je bylo fakt těžké. A ještě když k tomu přidají ty své ruce... Bylo to opravdu náročné," přiznává.

Češi tedy v základní skupině skončili třetí a do bojů o medaile nezasáhnou.

„Trenér nám řekl, ať si z tohohle zápasu vezmeme zkušenost," prozrazuje Alscher, co se dělo v kabině po vysoké porážce.

V čem má spočívat ona zkušenost? „Že po zdařilé první třetině stačí na chvilku polevit, což pak tihle dobří soupeři umí potrestat," říká Alscher. „Takže si z toho musíme vzít zkušenost a pozitivně se naladit na pátek."

Přesně tak.

V pátek odpoledne se totiž Češi rozloučí s turnajem zápasem o páté místo: v Břeclavi vyzvou Američany. „Samozřejmě půjdeme vyhrát. Nebudeme koukat na to, že je to zápas o páté místo – prostě chceme vyhrát poslední zápas a jet pozitivně domů," ubezpečuje Alscher.

Právě motivace domácích hokejistů může v souboji poražených sehrát zásadní roli.

To samé podpora od diváků. „Přesně tak, fanoušci jsou tady výborní. I když jsme to ke konci s Rusy nezvládli, pořád fandili a podporovali nás. Budeme to pro ně chtít urvat," hlásí Alscher.

„Na Američany se připravíme. Snad se v pátek dokážeme soustředit šedesát minut," burcuje závěrem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz