Rusové i Norové odřekli. Švýcarský pohár s 11 hráči z TELH mění formát

Foto: Facebook Hockey Slovakia

Švýcarský pohár ve Vispu přišel kvůli koronaviru už o druhého účastníka – po rezervním výběru Ruska se na turnaji nepředstaví ani hokejisté Norska.

Rusové už dřív odřekli start kvůli nepříznivé pandemické situaci. Organizátoři rychle sehnali náhradu, ale ani Norové se na akci nakonec nepředstaví. V zemi začala v pondělí platit přísná protiepidemická opatření, která jim znemožnila do Švýcarska odcestovat.

Pro organizátory NaturEnergie Challenge 2021 to byla pořádná rána. Během úterka museli řešit vzniklou situaci, kterou konzultovali také s představiteli Lotyšska a Slovenska. Řešení se ale nakonec našlo, i když muselo dojít k významné změně formátu turnaje.

Ten se měl původně hrát jen ve dvou dnech s tím, že čtvrteční vítězové si to v pátek rozdají o prvenství a poražení o třetí místo. Ale nakonec se potká každý s každým. Slováci a Lotyši se střetnou ještě v den příjezdu do dějiště turnaje, ve středu od 20:30 hodin.

„Nechtěli jsme jet do Švýcarska jen na jeden zápas, i takový za stížených okolností je lepší než žádný. Ukáže nám, kdo se umí vypořádat i s takovými těžkými okolnostmi,“ uvedl pro web hockeyslovakia.sk generální manažer slovenského výběru Miroslav Šatan.

Ve čtvrtek změří síly Švýcaři s Lotyši a o den později turnaj zakončí souboj domácích hráčů se Slováky, kteří nakonec budou postrádat dodatečně povolaného Mislava Rosandiče. Obránce Liberce se omluvil z rodinných důvodů, nahradil jej mladík Martin Vitaloš.

Foto: Facebook Hockey Slovakia

V kádru zůstalo sedm krajánků z české extraligy – brněnský brankář Matej Tomek, obránci Patrik Koch z Vítkovic, Martin Bučko z Motoru a Michal Ivan z Liberce, mezi útočníky doplní Bruslaře Miloše Kelemena a Oceláře Miloše Romana další Tygr Dávid Gríger.

Další čtyři hráče z naší nejvyšší soutěže mají na soupisce pro generálku před olympiádou v Pekingu i Lotyši, kteří ukázali na beky Uvise Balinskise z Litvínova a Robertse Mamčicse ze Zlína i útočníky Martinse Dzierkalse z Plzně a Robertse Bukartse z Vítkovic.

Program NaturEnergie Challenge 2021 ve Vispu

Středa 15. prosince:
20:30 Lotyšsko – Slovensko

Čtvrtek 16. prosince:
19:45 Švýcarsko – Lotyšsko

Pátek 17. prosince:
19:45 Švýcarsko – Slovensko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz