Rousek je na zkoušce v Motoru. Most hledá posily v zámoří

Kam povedou kroky Tomáše Rouska? | Foto: Eva Streichsbierová, bkhb.cz

Před třemi lety se Tomáš Rousek společně s extraligovou licencí přesunul do Hradce Králové. Odtud hostoval v Havlíčkově Brodě a v Litoměřicích. Teď je ve hře návrat do mateřského Motoru.

Záležet bude jen na něm – přichází totiž na zkoušku. Zda se v týmu udrží se rozhodne do 20. srpna. Pokud přesvědčí, proběhnou finální jednání s Mountfieldem.

Dvaadvacetiletého útočníka čeká pořádná šichta. Konkurence v Českých Budějovicích je velká, těžké to bude mít i u některých fanoušků, kteří na něj ve vzájemných zápasech pískali.

Rousek je bývalým mládežnickým reprezentantem. V sezonách 2012/2013 a 2013/2014 pravidelně nastupoval v extralize, uplynulé dva ročníky strávil na hostování. Letos, v barvách Litoměřic, získal ve 36 zápasech 14 kanadských bodů (4+10). O patnáct více jich zvládl v Rebelu. 

Soupiska ČEZ Motor České Budějovice

Brankáři: Ondřej Bláha, David Gába, Petr Kváča, Petr Spáčil

Obránci: Mitch Fillman, Ján Mucha, Pavel Pýcha, Jakub Suchánek, Roman Vráblík, Lukáš Zíb, Josef Žáček, Dušan Žovinec, Martin Mazanec*

Útočníci: Jakub Babka, Tomáš Guman, Martin Heřman, Michal Chovan, David Kuchejda, Lukáš Květoň, Ladislav Marek, Tomáš Nouza, Rok Pajić, Radek Prokeš, Luboš Rob, Josef Straka, Vladimír Škoda, Dominik Točík, Lukáš Žálčík, Miloslav Čermák*, Tomáš Rousek*

* Hráči označení hvězdičkou s týmem trénují, jejich příchod ale zatím nebyl oficiálně dotažen (čeká se na svazovou konferenci, v Rouskově případě na jeho výkonnost).

Miloslav Čermák.

Miloslav Čermák. | Foto: hcmotor.cz

Krátké zprávy

Most – Oživit WSM Ligu mohou případné posily Mostu. Severočeši totiž navázali spolupráci s Brandonem Contrattem, který bude pro Most na kempech v Detroitu a San José skautovat zámořské hráče. Contratto má kontakty převážně ve Federální hokejové lize.

Benátky nad Jizerou – Návrat ze zámoří by mohl ohlásit brankář Aleš Stezka, účastník MSJ 2016. Jeho působení v Benátkách ale zatím není dotažené. Stejně tak jako setrvání Daniela Špačka. Více v chystaném rozhovoru s Bartolomějem Salanským. 

Praha – Ve Slavii zůstávají zkušení útočníci Jaroslav MarkovičMilan Mikulík. První jmenovaný byl v základní části se 41 body třetím nejproduktivnějším hráčem Pražanů, přínos Mikulíka rostl v play off a baráži.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz