Rok ve WHL a dost. Mistr posiluje útok, hlásí další návrat ze zámoří

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

Útočník Michal Kvasnica se po ročním působení v zámoří vrací domů. Na spolupráci se dohodl s Třincem, za který hrál už před svým odchodem. Oceláři o tom informovali na Twitteru.

Devatenáctiletý útočník strávil uplynulou sezonu v kanadské juniorské WHL, kde v barvách Portlandu nasbíral 20 bodů za osm branek a dvanáct nahrávek v 67 zápasech.

Nyní se vrací pod Javorový, kde po příchodu z Opavy působil tři roky. Zahrál si postupně za mladší dorost, starší dorost, juniorku a zasáhl rovněž do extraligy a první ligy.

Za Oceláře naskočil do jediného zápasu v dlouhodobé části a sedmi v play off, na farmě ve Frýdku-Místku pak přidal 45 startů a 16 bodů za šest branek a deset nahrávek.

Michal Kvasnica byl vidět i na mezinárodní scéně. V roce 2018 hrál na mistrovství světa hráčů do 18 let, zahrál si také za reprezentační šestnáctku, sedmnáctku a dvacítku.

Teď zabojuje o místo pod taktovkou třineckého trenéra Václava Varadi, který má v týmu už jednoho navrátilce. Z QMJHL zamířil zpátky k Ocelářům Patrik Hrehorčák.

Kvasnica je už šestou posilou mistra. Kromě Hrehorčáka už dřív doplnili třinecké řady brankáři Patrik Bartošák, Petr Kváča a obránci Tomáš Kundrátek s Patrickem Kudlou.

Příchody k HC Oceláři Třinec

Patrik Bartošák (B, Vítkovice)
Petr Kváča (B, České Budějovice)
Tomáš Kundrátek (O, Davos, Švýcarsko)
Patrick Kudla (O, Nové Zámky, Slovensko)
Patrik Hrehorčák (Ú, Rouyn-Noranda, QMJHL)
Michal Kvasnica (Ú, Portland, WHL)

Odchody z HC Oceláři Třinec

Šimon Hrubec (B, Kunlun, KHL)
Peter Hamerlík (B, neznámo)
David Cienciala (Ú, Mladá Boleslav)
Patrik Husák (O, Poruba)
Vít Christov (Ú, České Budějovice)

Aktuální soupiska HC Oceláři Třinec

Brankáři:
Patrik Bartošák, Petr Kváča.

Obránci:
Marian Adámek, Jan Bartko, Milan Doudera, Martin Gernát, Filip Haman, Lukáš Krajíček, Tomáš Kundrátek, Jakub Matyáš, David Musil, Vladimír Roth.

Útočníci:
Martin Adamský, Vladimír Dravecký, Jan Hladoník, Patrik Hrehorčák, Aron Chmielewski, Erik Hrňa, David Kofroň, Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík, Michal Kvasnica, Tomáš Marcinko, Štěpán Novotný, Jonáš Peterek, Jiří Polanský, Adam Raška, Martin Růžička, Petr Vrána.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz