Řisuty odhalily kádr: opory zůstávají, brankoviště posílí Stahl

Foto: hcrisuty.cz

6. srpna 2020, 13:34

Ondřej Mach

Dalším účastníkem třetí nejvyšší soutěže, který zveřejnil soupisku před novým ročníkem, jsou Řisuty. Buldoci ohlásili několik nových jmen, mezi nimi například brankáře Davida Stahla.

Nejvýraznější změnu už totiž zřejmě mají za sebou - trenérskou štafetu po Michalu Jägerovi přebral bývalý extraligový obránce Jan Boháček. 

Pod vedením nového kouče zahájilo mužstvo v pondělí přípravu na nadcházející sezonu. Klíčové je, že se podařilo udržet tahouny z loňského roku. Mezi přítomnými hráči tak nechyběli obránce Michail Potěchin nebo útočníci Petr Patyk a Vincent Keszi

Zejména Patykovo setrvání by pro klub mělo být prioritou. Dvaadvacetiletý odchovanec kladenského hokeje byl v minulém ročníku nejproduktivnějším hráčem Řisut, během čtyřiceti utkání vstřelil 21 branek a přidal 29 asistencí. 

Mezi novými tvářemi zaujme především David Stahl. Mladý gólman je dalším zástupcem kladenské hokejové školy, loni na sebe upozornil dobrými výkony v dresu partnerského Ústí nad Labem v Chance lize. V týmu by měl být s největší pravděpodobností jedničkou.

Na soupisce jako nováčci figurují ještě Petr Pánek a Petr Roll. Obranné řady vyztuží Martin Čížek, jenž se po šesti letech vrací z Francie, sekundovat mu budou Matěj Zika (naposledy juniorka Kladno) a Marek Novák (naposledy třetí francouzská liga). 

Po exotické štaci v čínském výběru ve druhé lize zůstanou i dvojčata Jakub a Michal Kučerové. Oba v dresu Zlatého Draka patřili k nejdůležitějším hráčům, druhý z nich se navíc stal lídrem produktivity. 

Buldoci s loňskou sezonou mohou být spokojení, nezkušený tým s novým trenérem totiž s náskokem devíti bodů postoupil do play off. V předkole ještě stihl rozehrát sérii s Děčínem, pak ale do hry vstoupil soupeř, kterého porazit nešlo...

Navážou Řisuty na povedený rok?

Aktuální soupiska HC Řisuty

Brankáři: Jan Ilašenko, Miroslav Smetana, David Stahl, Petr Pánek, Petr Roll (zkouška).

Obránci: Michail Potěchin, Jiří Dostál, Jakub Kučera, Marek Novák, Matěj Zika, Martin Čížek.

Útočníci: Pavel Řepka, Šimon Náprstek, Michal Fortelka, David Vyskočil, Roman Formánek, Petr Patyk, Juja Okegawa, Dominik Danov, Nikolaj Paršakov, Matyáš Rendla, Vincent Keszi, Jiří Neiss, Michal Kučera, Durčenko (zkouška), Svoboda (zkouška).

Foto: Facebook HC Řisuty

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz