Restart extraligy už v sobotu! Jak vypadá nejbližší program?

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

3. listopadu 2020, 16:27

Adam Bagar

Ve středu se extraligové týmy vrátí k tréninkům ve svých arénách, už v sobotu pak některé z nich odehrají první utkání po zhruba čtyřtýdenní soutěžní přestávce.

„Klubům jsme zaslali upravený rozpis, který respektuje všechny jejich požadavky. To znamená, že začátek je naplánovaný na sobotu 7. listopadu,“ řekl Sport.cz ředitel soutěže Josef Řezníček.

V sobotu jsou v plánu čtyři dohrávky. Třinec v atraktivní bitvě vyzve Brno, Litvínov se pokusí zastavit vedoucí Plzeň, České Budějovice si to rozdají s Karlovými Vary a Spartu čekají Pardubice.

Restart za přísných hygienických podmínek a bez diváků

Hned v pondělí půjde do akce i zbylých šest týmů, na programu je kompletní 15. kolo. Pokračovat se bude pochopitelně bez fanoušků, kteří se pak za další dva dny mohou těšit na další čtyři duely.

Hrát se bude za striktních opatření. „Čekáme na další dokumenty, které nás navedou na to, jakým způsobem zápasy za přísných hygienických podmínek zorganizovat,“ doplnil dále Řezníček.

Hokej chce s hlavní hygieničkou jednat o formě testování

Aktuálně platí, že hráči a členové týmů musejí mít před každým zápasem negativní PCR test, hokej však chce ještě s hlavní hygieničkou Jarmilou Rážovou a ministerstvem zdravotnictví jednat.

Ve hře je možnost, že by třeba pro páteční a nedělní kola stačil jeden negativní test, jehož výsledky nebudou starší 72 hodin. A také používání antigenních testů, které vyjdou mnohem levněji.

Ve středu čeká kluby zasedání APK formou videokonference

„Naše žádosti bude posuzovat paní Rážová a lidé z epidemiologického týmu, kteří se danou problematikou zaobírají. Na jejich informace čekáme a jsou pro nás velmi důležité,“ přiznal Řezníček.

Nejen testováním se budou zástupci všech čtrnácti extraligových klubů zabývat už ve středu při zasedání Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, které proběhne formou videokonference.

Nejbližší program Tipsport extraligy

Sobota 7. listopadu:
15:00 HC Oceláři Třinec – HC Kometa Brno (14. kolo)
15:30 HC VERVA Litvínov – HC Škoda Plzeň (4. kolo)
17:00 Madeta Motor České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary (4. kolo)
??:?? HC Sparta Praha – HC Dynamo Pardubice (5. kolo, změna pořadatelství)

Pondělí 9. listopadu – 15. kolo:
17:30 HC Energie Karlovy Vary – HC Oceláři Třinec
17:30 PSG Berani Zlín – HC Sparta Praha
17:30 HC VÍTKOVICE RIDERA – Mountfield HK
17:30 HC Škoda Plzeň – HC Dynamo Pardubice
17:30 Madeta Motor České Budějovice – BK Mladá Boleslav
18:00 Bílí Tygři Liberec – HC Olomouc
18:00 HC Kometa Brno – HC VERVA Litvínov

Středa 11. listopadu:
17:00 HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec (8. kolo)
17:30 BK Mladá Boleslav – HC Kometa Brno (4. kolo)
18:00 Mountfield HK – HC VÍTKOVICE RIDERA (2. kolo)
18:00 HC Olomouc – PSG Berani Zlín (14. kolo)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz