Reprezentace je v Nitře. Voráček a Gudas už trénují, Gulaše zabrzdily zdravotní potíže

Foto: Instagram Philadelphia Flyers

22. dubna 2019, 18:04

Václav Jáchim

Během Velikonoc si užili třídenního volna, teď už jsou čeští reprezentanti znovu pohromadě. Základní tábor tentokrát poprvé rozbili za hranicemi, na blížící se mistrovství světa budou až do soboty ladit formu v Nitře. Do tréninku se poprvé zapojili Jakub Voráček (na snímku) a Radko Gudas, dorazily také další nové tváře.

Po zápasech s Německem oznámil hlavní kouč Miloš Říha, že kádr elitního výběru doplní Michal Moravčík, Jan Kovář, Milan Gulaš (všichni Plzeň), z farmářské AHL dorazili beci Jakub Jeřábek (San Antonio) a David Sklenička (Laval). „Jsou připraveni zabojovat o místo na mistrovství světa a zapojili se do programu," řekl hlavní trenér pro sport.cz na adresu bývalý zadáků Škody.

Říha o kempu v Nitře: Chci, aby se dala ještě víc dohromady parta

Z uvedených hráčů zatím chyběl Milan Gulaš. „Zdržely ho střevní potíže, přijede, co nejrychleji to půjde," řekl Říha. Národní mužstvo tvoří 30 hokejistů – tři brankáři, 11 obránců a 16 útočníků. Reprezentanti zůstanou od pondělí do soboty v Nitře. „Možná je dobře, že jsme na chvíli stranou zájmu. Bydlíme za městem, hráče nebudou rozptylovat žádné vnější vlivy. Práce máme dost. Obrana trošku hapruje a začínáme zase od nuly, máme sedm nových hráčů, kteří si budou zvykat na ten náš trend," zmínil kouč.

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

Říha si podmínky v Nitře osobně obhlédl s velkým předstihem. „Byl jsem se podívat, jaké zázemí dostaneme. Místní nám vytvoří všechno podle představ. Mají radost, že jsme si jeden z přípravných kempů vybrali právě v Nitře," řekl Říha v březnu. Hokejisté budou každý den trénovat, v pátek a v sobotu je čekají zápasy Euro Hockey Challenge proti Slovensku (nejdřív v Trenčíně, den poté v Nitře, pokaždé od 18 hodin).

Říha by také rád zapracovat na týmové chemii. „Chci, aby se tady dala ještě víc dohromady parta, do přípravy zařadíme i nějaké takové perličky, třeba vhazování a překvapivý protiútok. Prostě věcí, které mají čeští kluci v hlavách a my bychom je chtěli trošku vytáhnout," vysvětlil.

Říha chce mluvit s Plekancem, otazníky u Chytila

Zdravotní potíže Gulaše ovlivnily plány trenérů ohledně zařazení Jakuba Voráčka, s nímž počítali k Janu Kovářovi a právě k Milanu Gulašovi. Říha připustil, že zváží víc variant. Otazníky zatím panují u Filipa Chytila, útočník New York Rangers byl už minulý týden v Karlových Varech, ovšem jenom trénoval. „Dosud se ještě šetřil, ale domluvili jsme se, že v Nitře půjde celý týden naplno. Jestli pak nebude moci absolvovat zápasy nebo další průběh tréninku, tak se s ním rozloučíme," zmínil Říha.

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

Hlavního kouče na dálku zajímá extraligové finále. Byl by rád, kdyby skončilo co nejdřív. „V Liberci i Třinci jsou hráči, které bychom chtěli vyzkoušet a vidět. Ale musíme počkat. Kdyby to mělo být až 30. dubna po sedmém zápase, museli bychom hráče pozvat příští týden na turnaj do Brna, aby odehráli alespoň jeden zápas a byli s týmem," vysvětlil.

Říha plánuje oslovit Tomáše Plekance, jestli by nezvážil svůj konec v národním týmu. Trenérský štáb také pozorně sleduje dění ve Stanley Cupu. „Z Calgary, které vypadlo, pro mě do úvahy připadá víc Frolík než brankář Rittich. Nové zprávy nemáme kolem Jana Rutty, Ondřeje Paláta a Dominika Simona. Snad budeme vědět víc někdy v polovině týdne," uzavřel.

Kádr reprezentace v přípravě na MS

Brankáři (3):
Jakub Kovář (Jekatěrinburg, KHL), Patrik Bartošák (HC VÍTKOVICE RIDERA), Marek Langhamer (Chabarovsk, KHL).

Obránci (11): 
Radko Gudas (Philadelphia, NHL), Jan Kolář, Michal Jordán (oba Chabarovsk, KHL), Adam Polášek (Nižněkamsk, KHL), Jakub Krejčík (Lukko Rauma, Finsko), Filip Pavlík, Petr Zámorský (oba Mountfield HK), Tomáš Kundrátek (Davos, Švýcarsko), Jakub Jeřábek (San Antonio, AHL), David Sklenička (Laval, AHL), Michal Moravčík (HC Škoda Plzeň)..

Útočníci (16):
Jakub Voráček (Philadelphia, NHL), Filip Chytil (New York, Rangers, NHL), Robin Hanzl (Spartak Moskva, KHL), Michal Řepík (Podolsk, KHL), Jiří Sekáč (Kazaň, KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk, KHL), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta, Švýcarsko), David Tomášek (Jyväskylä, Finsko), Rudolf Červený (Brynäs Gävle, Švédsko), Hynek Zohorna (Lahti, Finsko), Jan Kovář, Milan Gulaš (oba HC Škoda Plzeň), Martin Zaťovič (HC Kometa Brno), Tomáš Fořt (PSG Berani Zlín), Radim Zohorna (BK Mladá Boleslav), Lukáš Rousek (HC Sparta Praha).

Realizační tým:

Generální manažer: Petr Nedvěd.
Hlavní trenér: Miloš Říha.
Asistent: Robert Reichel.
Trenér brankářů: Zdeněk Orct.
Manažer: Jan Černý.
Videokouč: Denis Havel.
Kondiční trenérka: Hana Bubníková.
Lékaři: Mudr. Tomáš Vyskočil a MUDr. Dušan Singer.
Fyzioterapeuti: Michal Truc a Radovan Sakaláš.
Kustodi: Zdeněk Šmíd a Oldřich Kopecký.
Media manažer: Zdeněk Zikmund.

Program reprezentace před MS 2019

Euro Hockey Challenge:

Od pondělí 22. dubna kemp v Nitře
Pátek 26. dubna od 18:00: Slovensko – Česko (Trenčín)
Sobota 27. dubna od 18:00: Slovensko – Česko (Nitra)

Carlson Hockey Games (2. – 5. května 2019, Brno):

Kemp v Brně
Čtvrtek 2. května od 17:30: Česko – Finsko
Sobota 4. května od 18:30: Česko – Švédsko
Neděle 5. května od 18:00: Česko – Rusko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz