Relax na Lipně vymění za bitvu s Benátkami. Hrají důrazně, ví Nouza

Tomáš Nouza. | Foto: hcmotor.cz

Zatímco loni měly České Budějovice záchranářské starosti, letos se od začátku základní části první ligy pohybovaly v horních patrech tabulky a do vyřazovacích bitev půjdou v těžké pozici druhého nejlepšího týmu soutěže. Ve čtvrtfinále navíc vyzvou nepříjemné a důrazné Benátky nad Jizerou, které si už v předkole play off vyšláply na Litoměřice a teď chtějí potrápit i Motor. "Je to nepříjemný soupeř," přiznává útočník Tomáš Nouza v rozhovoru pro hokej.cz.

Od posledního kola základní části první ligy uplynulo už takřka čtrnáct dní, které si hokejisté Českých Budějovic mimo jiné zpříjemnili i pobytem na Lipně. "Mohli jsme si vybrat mezi třídenním volnem a soustředěním. Byli jsme pro druhou variantu, na Lipně jsme úplně vypnuli od hokeje. Večer jsme šli na společnou večeři, ráno jsme se procházeli, během dne pak regenerovali. Nesportovali jsme," prozrazuje Tomáš Nouza.

"V extralize se na to hodně nadávalo, že nejlepší celky jdou po dlouhé pauze na rozehrané týmy."

Ten už se po dlouhé herní pauze nemůže dočkat na další zápasy. "Už se opravdu moc těším, protože čtrnáct dní je dlouhá doba. Na druhou stranu je super, že jsme se mohli dát všichni dokupy, doléčit nějaké šrámy a dobře se připravit na Benátky." Ty mají před čtrvrtfinálovou bitvou, která vypukne ve středu na jihu Čech, drobnou výhodu. Na rozdíl od soupeře jsou rozehrané a navíc všechna tři střetnutí předkola ovládly.

"Těžko říct, jestli to bude výhoda. Ale vím, že v extralize se na to hodně nadávalo, že ti nejlepší jdou po dlouhé pauze na rozehrané týmy," přiznává Nouza, který nad čtvrtfinálovým soupeřem Motoru vůbec nepřemýšlel. "Věděli jsme, že můžeme hrát s Benátkami nad Jizerou, Litoměřicemi, nebo s Kadaní, ale soupeře jsme si určitě nevybírali. V této fázi sezony je v podstatě jedno, na koho narazíte," uvědomuje si Nouza.

Důraz Benátek? Naše výhoda! Mohou z něj pramenit přesilové hry

Každopádně ze souboru od řeky Jizery na jihu Čech určitě radost nemají. Benátky jsou hodně nepříjemným, bruslivým a důrazným sokem, který už loni trápil Mladou Boleslav. "Je to tak, jsou nepříjemní a hrají hodně důrazný hokej. Ale to může být naší výhodou, protože z jejich důrazu budou pramenit přesilovky," přemýšlí Nouza. Jeho tým padl s Benátkami dvakrát za sebou, v této sezoně s nimi má vyrovnanou bilanci.

"Myslím, že se na nás Benátky dobře připravily, hlavně na naše přesilovky, ty nám nešly. Ale teď jsme některé věci změnili a důkladně se připravili," hlásí produktivní útočník, který ovládl bodování základní části první ligy. A bodové příspěvky od něj lze očekávat také v play off. "Je nás tady více zkušených, třeba Josef Straka nebo Rok Pajič. Ale nemáme tým postavený na jednom, dvou hráčích. Máme vyrovnané pětky," líčí.

Nemáme tak vyspělý tým, aby se mohl měřit s extraligovými celky

Svého čtvrtfinálového soka Nouza dobře zná. "Je to kousek od Mladé Boleslavi, v níž jsem působil, takže asi tři čtvrtiny kádru dobře znám. Ale hecování neproběhla, třeba něco až na ledě," prozrazuje Nouza, jenž se tradičně nebude holit. Podobně jako zbytek mančaftu. A koho v play off favorizuje? "Favoritem číslo jedna je určitě Chomutov, který vyhrál s obrovským náskokem. O druhé místo se poperou tři, čtyři týmy."

Důležitá je ve vyřazovacích bojích také divácká podpora a na tu se mohou Jihočeši plně spolehnout. "Fanoušci nás podporují po celou sezonu, to kvůli nim jsme druzí. Moc se těšíme na plnou halu a věříme, že za námi přijedou i do Benátek," přeje si Tomáš Nouza, který chce dojít co nejdál. "Bylo by asi krásné postoupit do extraligy, ale podle mě nemáme tak vyspělý celek, aby byl schopen se měřit s extraligovými celky."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz