Reichela čeká speciální zápas: Čechů se nebojíme, máme šanci je porazit

Foto: iihf.com

26. května 2022, 10:20

Adam Bagar

(HELSINKY, od našeho zpravodaje) Jeho otec Martin se narodil v Česku, strýc Robert patří k legendám našeho hokeje. Lukas Reichel ale nastupuje za Německo, se kterým se ve čtvrtek v Helsinkách postaví českému národnímu týmu. Čtvrtfinálový souboj je na programu od 15:20.

„Bude to pro mě speciální utkání. Česko jsem několikrát navštívil, pochází z něj část mé rodiny a odehrál jsem tam i několik turnajů. Je super, že to vyšlo zrovna na Čechy, ale na druhou stranu nezáleží, proti komu hrajete. Chceme prostě vyhrát,“ hlásí 20letý útočník.

„Viděl jsem dva české zápasy na turnaji. Všiml jsem si, že hrají hodně fyzický hokej, navíc mají rychlé bruslaře. Pozor si musíme dát na Pastrňáka, Vránu, ale i další čeští hráči jsou dobří. Ale nebojíme se jich a věříme, že máme šanci je porazit,“ dodává Lukas Reichel.

Za sebou má premiérovou sezonu v organizaci Chicaga. Na farmě odehrál 61 zápasů, ve kterých se mu bodově dařilo. Zaznamenal 23 branek a 36 nahrávek. V NHL přidal dalších 11 startů s bilancí 0+1, v kabině Blackhawks se potkával také s Dominikem Kubalíkem.

„Seděl jsem vedle něj asi tři nebo čtyři zápasy. Dostal jsem šanci jej poznat a musím říct, že je to super člověk. Mrzí mě, že ve Finsku není. Rád bych jej tady na ledě viděl, nicméně respektuji jeho rozhodnutí,“ pokyvuje Reichel, jenž po vyřazení z play off posílil Němce.

Foto: iihf.com

„Neváhal jsem ani vteřinu. Když mě Toni Söderholm kontaktoval, hned jsem kývl. Vždycky je příjemné reprezentovat,“ přiznává Reichel. Ten stihl tři utkání v základní skupině, blýskl se v nich pěti body (2+3) a pomohl tak svému týmu k postupu ze senzační druhé příčky.

„Sledoval jsem i zápasy, kterých jsem se ještě nemohl zúčastnit. Musím kluky za výkony pochválit. Myslím, že jsme si ve skupině vedli velmi dobře.“ Vždyť naši západní sousedé nebodovali jen proti Kanaďanům, kterým podlehli hned v úvodní hrací den turnaje 3:5.

„Bude to pro mě speciální utkání. Česko jsem několikrát navštívil, pochází z něj část mé rodiny a odehrál jsem tam i několik turnajů. Je super, že to vyšlo zrovna na Čechy, ale na druhou stranu nezáleží, proti komu hrajete. Chceme prostě vyhrát.“

Následovaly těsná vítězství nad Slováky, Francouzi i Dány, kanonáda proti Italům, divoká výhra nad Kazachstánci a v boji o první flek prohra po nájezdech s neporaženými Švýcary. „Ale nyní už se soustředíme na další zápasy a doufám, že ten poslední bude finálový.“

V cestě stojí Češi, čtvrtfinálová bitva bude jistě událostí pro celou rodinu. „Proti bratranci Kristianovi jsem odehrál pár utkání v AHL a bylo zábavné proti němu hrát. A se strejdou Robertem je v kontaktu spíš táta. Od něj vím, co dělá a jak se má,“ zakončuje Reichel.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz