Rána pro Motor! Přichází o šest bodů a první místo v tabulce

Foto: Tomáš Miklík, hcmotor.cz

V posledních devíti zápasech zvítězili Jihočeši hned osmkrát a usadili se na samotném čele tabulky. Optimismus však vystřídalo zklamání. Vedení klubu se dopustilo administrativní chyby, která stojí České Budějovice šest bodů a první příčku v tabulce. Do popředí WSM Ligy se tak dostává Slavia s Kladnem. Motor odnese odečet pádem na třetí místo.

Dostali jsme oficiální vyrozumění, že přijdeme o šest bodů. Je to kvůli tomu, že Martin Semrád nastoupil, aniž by měl na svazu zaregistrovanou smlouvu. Martin je hráčem Motoru a hostuje letos v Táboře, k nám má vyřízené střídavé starty, potud je vše v pořádku. K tomu ale musí být na svazu ještě registrace smlouvy, a to jsme si bohužel nepohlídali," vysvětlil provozní ředitel ČEZ Motor České Budějovice Petr Sailer.

„Bohužel jsme si nepohlídali registraci smlouvy na svazu. Je to v zásadě maličkost, která na zápasy nemá žádný vliv, bohužel regule jsou v tomhle jasné a přísné."

„Situace nás mrzí, Martinovi jsme letos smlouvu nenabídli a pouze nám vypomáhal v době, kdy jsme měli velkou marodku, k dodatečné registraci jeho smlouvy už ale nedošlo a za to teď musíme pykat. Je to v zásadě maličkost, která na zápasy nemá žádný vliv, bohužel regule jsou v tomhle jasné a přísné. Je to pro nás velké ponaučení do budoucna," uvedl v tiskové zprávě Petr Sailer. 

Martin Semrád v letošním ročníku nastoupil do zápasů proti Benátkám nad Jizerou a Havířovu. Oba celky od Motoru schytaly vysokou porážku, jenže kdo se směje naposled, ten se směje nejlépe. AZet a Benátky nad Jizerou na administrativní chybě Českých Budějovic vydělají a do tabulky se jim přičte po třech bodech. Pojizeřané jsou nově osmí, Havířov poskočil na desátou příčku.

V uplynulé sezoně doplatilo na podobnou chybu Kladno. Rytíři v samotném závěru soutěže přišli o druhé místo v tabulce a výhodnou pozici do play off. Paradoxně z toho těžil Motor. Nejznámější případ odečtu bodů se týká ročníku 2010/2011, v němž byla kontumována utkání Plzně, Mladé Boleslavi a již zmíněného Kladna.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz