Pulpán nalomil lídra, pak se usmíval. Recept na Třinec? Zatlačit a nadělat problémy

Foto: Aleš Bedlík, hokejkv.cz

Hokejisté Karlových Varů si doma vyšlápli na vedoucí celek Tipsport extraligy z Třince. Domácí tým otevřel skóre zásluhou trefy šestatřicetiletého zadáka Lukáše Pulpána. Jak zkušený borec hodnotil dvoubodové vítězství nad lídrem soutěže?


Lukáši, porazili jste lídra tabulky, jak hodnotíte zápas?
Pozitivně, zvládli jsme konečně v prodloužení vyhrát, za což jsme samozřejmě nesmírně rádi. Věděli jsme, že Třinec hraje velmi disciplinovaně, zodpovědně směrem dozadu a těžko se proti němu prosazuje. Také jsme si říkali, že jim chybí několik obránců, že by bylo dobré je napadat už v jejich třetině, abychom nadělali co největší problémy, což se asi potvrdilo. Vytvořili jsme si nějaké šance a díkybohu jsme poté i ve třetí části vyrovnali.

Oceláře jste na domácím ledě porazili naposledy 13. prosince 2015. Mluvil jste o početné absenci, cítili jste proto před zápasem, že právě nyní je ta ideální příležitost?
V Třinci jsou samozřejmě kvalitní hráči, což potvrdili výhrou 4:1 nad Spartou v minulém utkání, ale věděli jsme, že kdybychom zatlačili a nadělali problémy už při rozehrávce soupeře, platí to na každého. Samozřejmě absence čtyř obránců ze základní sestavy je znát.

Ve druhé dvacetiminutovce jste se střelecky prosadil stejně jako před několika dny v Brně a Vítkovicích a k tomu přidal ještě asistenci, takže musí být spokojenost…
Určitě jsem rád, že mi to tam padlo, a že to byl zrovna vedoucí gól. Na druhou stranu jsem se dopustil faulu a šil jsme do tří, z čehož Třinec vyrovnal. Nebudu ale lhát, za trefu jsem šťastný.

Třetí třetina byla jako na houpačce, co se stalo na jejím začátku? Čím vás soupeř takto zaskočil?
Abych řekl pravdu, situaci jsem neviděl. Seděl jsem na střídačce a najednou jsem viděl najíždějícího osamoceného útočníka na Habyho, který to následně trefil krásně. Jsem rád, že jsme to nezabalili, vyrovnali jsme na 2:2 a v prodloužení to zlomili na naši stranu.

„Věděli jsme, že kdybychom zatlačili a nadělali problémy už při rozehrávce soupeře, platí to na každého.“

Spadl vám po vyrovnání velký kámen ze srdce?
Mně určitě. Byli jsme na ledě celé dvě minuty a už jsem trochu nemohl. Bylo dobře, že jsme nemuseli zpátky dozadu. Samozřejmě je to super, že jsme dokázali vyrovnat a využili pokračující přesilovku. Jsem rád, že jsme to tam dali.

Pošesté v řadě jste hráli v prodloužení, jaký vy máte postoj ke hře v nastavení?
Vyhráli jsme to prodloužení asi dvakrát v poslední době, takže si nejsem jistý, zda nám to vyhovuje. Měli jsme to zvládnout už proti Hradci, což se bohužel nepovedlo. V Litvínově jsme zase zaspali ve druhé části. Těžko říct, jsme rádi za každý bod, obzvláště proti Třinci.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz