První zápasy pro ročník 2005. Sedmnáctka míří do švýcarských Alp

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

9. července 2021, 11:51

Martin Voltr

Hokejisté českého ročníku 2005 se těší na první mezistátní zkoušku v životě. Pod hlavičkou národního týmu do 17 let absolvují koncem července trojzápas ve švýcarském Davosu.

Dohromady 68 hráčů sledoval novopečený trenér Rostislav Vlach na úvodním dvojkempu ve Velkých Popovicích. Dvaadvacet nejlepších si řeklo o nominaci na trojici utkání ve Švýcarsku.

Porci minut v brance si rozdělí sparťan Michael Hrabal s energetikem Adamem Dybalem. Na úvodním soustředění v Rokycanech jim ještě bude coby trojka pomáhat plzeňská posila Daniel Jansa.

Právě Karlovy Vary budou mít největší zastoupení, Dybala doprovodí útočníci Matyáš Adámek a Adam Csabi. Chybět nebudou třeba autor šesti branek z modelového utkání, královéhradecký Pavel Šimek, nebo další talentovaný forvard Tomáš Holčák. Král bodování z MČR osmých tříd 2019, kde dotáhl Litvínov k titulu, hraje už rok ve finském Jyväskylä.

Na produktivitu z domácích soutěží bude chtít navázat slávista Jakub Štancl, v nominaci figuruje také Adam Židlický, o jehož příběhu jsme psali během kempu v Popovicích. Jediným pozvaným hráčem, který na úvodním soustředění chyběl, je útočník František Albrecht z Rapperswilu. Pražský rodák loni s 80 body jasně ovládl statistiky švýcarské soutěže U17!

Sedmnáctka naopak bude postrádat tři mladíky, kteří by jinak na soupisce určitě nechyběli. Forvardi Dominik Petr, Eduard Šalé a benjamínek Adam Jecho budou v nejbližších týdnech k dispozici osmnáctce, ve které usilují o nominaci na Hlinka Gretzky Cup. Ten má pro největší talenty ročníků 2005 a 2006 pochopitelně přednost.

Mladší z reprezentací nicméně vyrazí na stejné „místo činu“ jako osmnáctka, pouze o pár dní později. Svěřenci trenérů Vlacha, Eismanna a Ptáčka se sejdou v Rokycanech v pátek 23. července, kdy absolvují testování na ledě po vzoru dvacítky.

Víkend zasvětí dvoufázové přípravě a v pondělí se přesunou do Davosu, kde mezi úterkem 27. a čtvrtkem 29. července třikrát vyzvou domácí vrstevníky.

Nominace české sedmnáctky

Brankáři (3):
Michael Hrabal (Sparta Praha), Adam Dybal (Karlovy Vary), Daniel Jansa (Plzeň – pouze na kemp v Rokycanech).

Obránci (7):
Dominik Badinka, Vojtěch Husinecký (oba Chomutov), Radek Vyhlídal (Litvínov), Jakub Dvořák (Liberec), Tomáš Žižka (Zlín), Lukáš Eich (Kometa Brno), Antonín Lučan (Plzeň).

Útočníci (14):
Kevin Coufal, Hynek Peš (oba Jihlava), Matyáš Sláma, Pavel Šimek (oba Hradec Králové), Martin Vašíček (Sparta Praha), Jan Šprynar (Litvínov), Matyáš Adámek, Adam Csabi (oba Karlovy Vary), Jakub Štancl (Slavia Praha), Tobiáš Kuchta (Přerov), Adam Židlický (North Jersey Avalanche, AYHL), Tomáš Holčák (Jyväskylä, Finsko), Jiří Felcman (Langnau, Švýcarsko), František Albrecht (Rapperswil, Švýcarsko).

Náhradníci:

Brankáři: Jan Kavan (Kometa Brno), Lukáš Matěcha (Pardubice). Obránci: Vojtěch Port (Sparta Praha), Jiří Sypecký (Mladá Boleslav), Martin Willman (České Budějovice), Martin Matějíček (Jihlava), Šimon Bialy, Matteo Kočí (oba Vítkovice), René Kubíček (Karlovy Vary), Michal Pospíšil, Marek Ročák (oba Třinec). Útočníci: Andrej Fábry (Sparta Praha), Daniel Badinka (Chomutov), Radek Tomas (Slavia Praha), Jaromír Pérez (Liberec), Maxim Vehovský (Poruba), Lukáš Heš (Zlín).

Realizační tým:

Manažerka: Tereza Menčíková
Hlavní trenér: Rostislav Vlach
Asistenti trenéra: Václav Eismann a František Ptáček
Trenér brankářů a videotrenér: Lukáš Mensator
Lékař: MUDr. Tomáš Madrý
Fyzioterapeut: Patrik Grosman
Kustod: Josef Toma

Program zápasů v Davosu

Úterý 27. července:
17:00 Švýcarsko – Česko

Středa 28. července:
15:30 Švýcarsko – Česko

Čtvrtek 29. července:
14:00 Švýcarsko – Česko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz