Průvan v Pardubicích. Klub potvrdil hned devět odchodů

Foto: Ladislav Adámek, hcdynamo.cz

Dynamo chystá poměrně velké změny v kádru. Už dříve byl oznámen odchod Anthonyho Camary nebo Juraje Mikuše. Pardubický dres ale nebudou oblékat ani další hráči.

„Z obranných řad končí v Dynamu Juraj Mikuš, Dennis Robertson, Jurij Sergijenko a Matt Petgrave. Z útočníků pak Anthony Camara, Ondřej Roman, Lukáš Anděl, Marek Hecl a Igor Švyrjov," potvrdil klub na svém webu.

„Z širšího kádru dále nebudou pokračovat brankář Oliver Štěpánek, obránce Jan Oliva, útočníci Denis Kusý a Michal Pochobradský."

O Juraji Mikušovi jsme už informovali. V obraně Dynama ale nebude také Kanaďan Dennis Robertson (v základní části 4+9).

„Dennis Robertson předváděl skvělé výkony, v závěru sezony ho bohužel přibrzdilo zranění. Rozhodli jsme se však angažovat jiné obránce a pro Dennise by nebylo v základní sestavě místo,“ komentuje sportovní ředitel Dušan Salfický.

Další třicátník Petgrave dorazil do Pardubic až ke konci sezony. V tomto klubu se ale dlouho neohřál. Předtím rozehrál ročník ve Spišské Nové Vsi, kde měl hned 29 bodů ve 34 zápasech.

A Jurij Sergijenko? Ani ten se do kádru neprosadil – taktéž přišel ke konci sezony. V KHL má přitom přes 250 startů.

Lukáš Anděl působil v Dynamu na hostování z Jihlavy. Zamířit by měl do Olomouce, jak už jsme dříve psali.

„Myslím si, že předváděl výkony, které jsme si od něj představovali. Nicméně s ambicemi, které máme do dalších let, by se čím dál tím méně prosazoval do základní sestavy. Pro jeho další růst a rozvoj bude lepší, když bude působit někde, kde si více zahraje,“ říká Salfický.

Podobný případ je také Marek Hecl. „Za oba hráče bychom museli doplácet tabulky, rozhodli jsme se, že touto cestou nepůjdeme a dáme raději prostor našim mladým odchovancům.“

„Za oba hráče bychom museli doplácet tabulky, rozhodli jsme se, že touto cestou nepůjdeme a dáme raději prostor našim mladým odchovancům.“

Smlouva byla ukončena taktéž Anthonymu Camarovi. Tento kanadský bouřlivák sice uměl v části sezony dost bodovat, ale ke konci sezony byl zcela bez formy. V play off měl jen dvě asistence…

Končí oficiálně i zkušený Ondřej Roman, o tom informoval Salfický už začátkem dubna.

To ale není vše.

V organizaci nebudou ani někteří hráči, kteří působili převážně ve Vrchlabí. Týká se to třeba brankáře Olivera Štěpánka.

„Kusý? Nicméně věřím, že je to pořád skvělý hokejista a pokud se mu nepovede sehnat si angažmá v klubu, kde by hrál stabilně, tak k nám do organizace má samozřejmě dveře otevřené."

„Neprodloužíme kontrakt také s obráncem Honzou Olivou a útočníky Michalem Pochobradským a Denisem Kusým, jenž bohužel v posledních sezonách doplatil na častá zranění,“ praví Salfický.

„Nicméně věřím, že je to pořád skvělý hokejista a pokud se mu nepovede sehnat si angažmá v klubu, kde by hrál stabilně, tak k nám do organizace má samozřejmě dveře otevřené a za dané situace by určitě působil ve Vrchlabí,“ dodává.

Kusý si tak zkusí sehnat místo i třeba v extralize.

Foto: Markéta Křížová, hc-slavia.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz