Proti Rusům chytá Furch. Mimo hru budou Štencel s Krejčíkem

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

15. prosince 2018, 10:05

Jan Šimek

(MOSKVA, od našeho zpravodaje) Čeští hokejisté vyrazili do zápasu s Ruskem s obměněnou sestavou. Zatímco proti Finsku chytal Šimon Hrubec, nyní se do branky postavil Dominik Furch. Mimo sestavu jsou tentokrát zadáci Jan Štencel s Jakubem Krejčíkem a brankář Patrik Bartošák, roli třináctého útočníka plní Ondřej Beránek.

Kromě brankářského postu se sestava měnila i na dalších místech. V obraně došlo ke dvěma úpravám. Vedle Tomáše Kundrátka nastoupí místo Jana Štencla nově Jakub Kindl a Musil bude tvořit obrannou dvojici s Filipem Pavlíkem.

Do první formace k Sekáčovi s Novotným se posunul Dominik Kubalík. Druhý útok je kompletně nový. Vedle sebe budou hrát Radan Lenc, Michal Bulíř a Andrej Nestrašil. Bratrům Zohornům bude dělat centra Robin Hanzl, čtvrtá formace nastoupí ve složení Patrik Zdráhal, Ondřej Roman a David Tomášek. Třináctým útočníkem bude Ondřej Beránek.

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

Jak na sbornou? „Viděl jsem zápas Ruska se Švédskem. Rusové i Švédové byli odpočinutí a bylo to urputné utkání. Švédové byli o trochu lepší, Rusové měli silné přesilovky. Nesmíme jim dát prostor a nechat je rozvinout kombinaci. Samozřejmě si musíme dát pozor i na vyloučení,“ hlásí kouč českých hokejistů Miloš Říha.

„Na Karjale jsme Rusy porazili, takže nám to budou chtít vrátit. Navíc hrají doma, což je pro ně hodně prestižní. Vzali sem v podstatě to nejlepší z domácí soutěže,“ doplňuje útočník Robin Hanzl.

Čeští hokejisté hrají s Ruskem od 13.45 hodin českého času. Zápas vysílá ČT 2.

Pravděpodobná sestava na Rusy:

Furch – Němec, Polášek, Zámorský, Jordán, Kundrátek, J. Kindl, Musil, F. Pavlík – Sekáč, Novotný, Kubalík – Lenc, Bulíř, Nestrašil – H. Zohorna, Hanzl, T. Zohorna – Zdráhal, Roman, Tomášek – Beránek.

Další program Channel One Cup 2018

Neděle 16. prosince:
12:00 Česko – Švédsko (Moskva, ČT2)
15:00 Rusko – Finsko (Petrohrad, utkání venku)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz