Prostějov posílí talenti z Hradce. Zůstane i střelec Žálčík?

Foto: Karolína Štolcová, hclitomerice.cz

Všechno je jinak! Juniorský reprezentant Daniel Dvořák nakonec nebude chytat v Litoměřicích, jak se čekalo, ale za Prostějov.

Devatenáctiletý Dvořák má stříbro z Hlinkova memoriálu, zachytal si i na MS do 18 let. V minulém ročníku debutoval mezi muži: v sedmi zápasech pomohl Stadionu.

„S Danem počítáme do vyrovnané dvojice s Kubou Neužilem," líčí na klubovém webu trenér Jiří Vykoukal. „Má dlouhodobě výborná čísla. Navíc bojuje o účast na juniorském mistrovství světa. Slibujeme si od něj, že pro nás bude přínosem, protože má o motivaci postaráno."

Spolu s ním posílil Jestřáby ještě jeden mladík z Hradce Králové. Obránce Jakub Muška hrál loni ve třech různých soutěžích: za juniorku Mountfieldu, druholigové Vrchlabí (35 utkání, 6+3) a mihl se i v Ústí nad Labem (5 zápasů, 1+1).

Stejně jako Dvořák má i on zkušenosti z mládežnických reprezentací. „Kuba má výborné parametry. Dobře bruslí a buduje svoji kariéru. Od obou hráčů očekáváme obrovskou touhu se zlepšovat," řekl Vykoukal pro lhkjestrabi.cz.

„Od obou hráčů očekáváme obrovskou touhu se zlepšovat."

A ještě jedna dobrá zpráva pro prostějovské fanoušky: i v příští sezoně by měl na Hané pokračovat Lukáš Žálčík, s 32 góly druhý nejlepší střelec loňského ročníku Chance ligy.

„Nejspíš by to mělo dopadnout. Řešil jsem to několik týdnů pořád dokola, jednání trochu zpomalil fakt, že za mě původně vyjednával špatný člověk, do kterého jsem bohužel vložil důvěru. Až teď to dopadlo dobře," přiznal Žálčík v rozhovoru pro lifetv.cz. „Řešil jsem také možnost odchodu do extraligy, nakonec ale padla volba na Prostějov, což mi samozřejmě dělá radost, moc se mi tam líbí."

Zatím potvrzené změny v LHK Jestřábi Prostějov

Příchody
Dominik Hrníčko (Ú, Jihlava)
Daniel Dvořák (G, jun. Mountfield)
Jakub Muška (O, Vrchlabí)

Odchody
Daniel Kolář (O, Jihlava)
David Dvořáček (Ú, Sparta)
Radek Prokeš (Ú, České Budějovice)

Lukáš Žálčík.

Lukáš Žálčík. | Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz