Proč Vítkovice? Počítají se mnou, mám velkou šanci, věří Martin Bodák

Foto: hc-vitkovice.cz

4. července 2019, 11:44

Václav Jáchim

Má slibnou perspektivu, ostatně na jaře o něm v souvislosti s přípravou na MS dospělých uvažoval kouč slovenské reprezentace Craig Ramsay. Obránce Martin Bodák se ale musel omluvit – potřeboval dodělat maturitu, navíc musel na operaci slepého střeva. Teď už je fit a dychtivě vyhlíží nové angažmá: někdejší kapitán slovenské dvacítky si plácl s Vítkovicemi.

Dvacetiletý rodák ze Spišské Nové Vsi strávil dvě poslední sezony v kanadském juniorském týmu Kootenay Ice. Předtím nastupoval za Tapparu Tampere, návrat do Finska by prý na jaře také ve hře. Ovšem šikovný zadák se rozhodl pro Vítkovice a pro českou Tipsport extraligu.

„S vedením Vítkovic jsem byl delší dobu v kontaktu, vidím to jako dobrý postup v kariéře. Už se chci posunout do seniorského hokeje," připomíná v rozhovoru pro deník Šport. Bodáka bezpochyby zlákaly představy hlavního kouče a generálního manažera Jakuba Petra, který s mladými hokejisty rád pracuje.

Vítkovice jdou cestou sázky na nové tváře, v příštím ročníku dostanou šanci mnozí nadějní hráči. Ať už odchovanci, nebo posily odjinud. Například David Kvasnička, Dominik Lakatoš, Tomáš Guman a další. Martin Bodák patří k těm, na něž se bude hodně sázet. „Měl bych hrát v prvních ze tří obranných dvojic. Počítají se mnou, měl bych to potvrdit," uvědomuje si.

Bodák je určitě příslibem. V Kootenay ho zdobila slušná produktivita, v reprezentační dvacítce platil za elitního beka. Během čtvrtfinále šampionátu 2018 v Buffalu dal Švédům obě branky slovenského týmu, svěřenci trenéra Bokroše podlehli favoritovi těsně 2:3. Možná i tenhle zápas pomohl posléze Bodákovi k účasti na kempu nováčků Vegas Golden Knights. Martin posléze ještě rok zůstal v kanadské juniorce, jeho snem je stále NHL.

Ovšem v draftu znovu neuspěl, půjde tedy "evropskou" cestou. Plácl s Vítkovicemi a doufá, že to byl dobrý krok. „Ozvalo se mi víc klubů, ale ve Vítkovicím vidím největší možnost, jak se rozvíjet. Vedení se rozhodlo pro obměnu, přišlo víc mladých hráčů. Podobný kádr nikdo v Česku nemá. Kromě toho tu jsou výborné podmínky, které mě hodně překvapily," vysvětuje na závěr pro Šport.

Změny v HC VÍTKOVICE RIDERA

Příchody
Miroslav Svoboda (B, Dornbirn, EBEL)
Martin Bodák (O, Kootenay, WHL)
David Kvasnička (O, Plzeň)
Dominik Lakatoš (Ú, Liberec)
Erik Němec (Ú, Znojmo)
Nicolas Werbik (Ú, Zlín)
Robert Bukarts (Ú, Sparta)

Odchody
Jakub Lev (Ú, Kometa)
Patrik Bartošák (B, Třinec)
Lukáš Kucsera (Ú, Kometa)
Radoslav Tybor (Pardubice)
Jaroslav Mrázek (Prostějov)
David Květoň (Ú, ?)
Josef Hrabal (O, ?)
Michal Poletín (Ú, ?)

Aktuální kádr HC VÍTKOVICE RIDERA

Brankáři: Daniel Dolejš, Miroslav Svoboda.

Obránci: Martin Bodák, Tomáš Černý, Blaž Gregorc, Daniel Krenželok, David Kvasnička, Petr Šidlík, Peter Trška, Jan Výtisk.

Útočníci: Jozef Baláž, Jan Bernovský, Roberts Bukarts, Rastislav Dej, Petr Fridrich, Tomáš Guman, Daniel Kurovský, Dominik Lakatoš, Erik Němec, Rostislav Olesz, Ondřej Roman, Jan Schleiss, Šimon Stránský, Roman Szturc, Radim Toman, Nicolas Werbik, Patrik Zdráhal, Lukáš Žiak.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz