Přísný Lakatoš o zmaru Vítkovic: Jde to za mnou. Spoluhráčům se omluvil

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Čtvrtá porážka v řadě, doma za poslední dva zápasy jediný vstřelený gól. Děsivá koncovka dál sráží vítkovické hokejisty. Ostravané přitom do duelu s Libercem nasadili i svůj ofenzivní klenot Dominika Lakatoše, ani on ovšem nedokázal zvednout bídnou produktivitu vítkovického celku.

Třiadvacetiletý vítkovický kanón prožívá skvělé období. Na ledě i mimo něj. Svými výkony si vysloužil premiérovou pozvánku do seniorské reprezentace, před Vánoci se mu narodil syn. Vše se zdálo růžové, ale na konci loňského roku přišlo nepříjemné zranění.

Dominik Lakatoš musel odstoupit z domácího utkání s Kometou, na ledě strávil necelých sedm minut než se zranil. V Českých Budějovicích chyběl, teď ale naskočil zpátky do hry. „Mám lehké zranění zápěstí, ale proti Liberci jsem chtěl hrát. Těšil jsem se. Vždyť kvůli zápasům to celé děláme. Představoval jsem si to ale jinak. Měl jsem šance, a ty jsem nedal. Trošku se stydím za to, že jsem takhle nepomohl parťákům,“ přiznává.

Limitovalo ho při utkání poraněné zápěstí? „Když se dostanete do zápasu, nevnímáte vůbec nic. Musíte se soustředit jen na výkon, abyste předvedli stoprocentní práci, kterou máte,“ uvádí útočník Vítkovic.

Ostravané šli v duelu s Libercem do vedení po trefě Marka Kaluse v přesilovce, vzápětí ovšem srovnal Jaroslav Vlach. Solidní příležitosti měl i Lakatoš, jenže tentokrát pozici ofenzivního lídra vítkovického celku nepotvrdil. Bílí Tygři pak ostravského soupře zlomili třemi zásahy ve třetí části a zvítězili 4:1.

„Vážím si toho, že tenhle hráč má koule a vezme to na sebe. Ale není to jen on – je tady dvanáct útočníků a naše produktivita zkrátka není dobrá.“

„Měl jsem tolik šancí, tutovek, které bych měl proměnit. Už za ten čas, co trávím na ledě. Zápas jde za mnou. Měl jsem tři tutovky a nedal jsem ani jednu. Přitom dvě třetiny jsme byli Liberci kvalitním soupeřem. Hráli jsme dobrý a bojovný hokej. Šance jsme si vytvořili, ale chybí nám góly,“ mrzí Lakatoše.

A má pravdu. Vítkovičtí padli počtvrté v řadě zejména kvůli střelecké nepohodě. Vždyť z posledních čtyř utkání hned ve třech z nich vstřelili jediný gól, což je proklatě málo. Možná i proto taková přísnost Lakatoše k sobě samému.

„V pozici, kde jsme – na spodu tabulky – nekoukáme doleva nebo doprava. Jsem na sebe přísný, protože to tak chci. Chci předvádět co nejlepší výkony. Chci střílet góly. Mám vysoký ice time, tři šance a žádnou nedám... Klukům jsem se omluvil za to, že jsem jim vůbec nepomohl,“ uzavírá třiadvacetiletý dravec.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz