Přišli o bod i dva tahouny. Každý kousek by nám chyběl, ví Barinka

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

Pražská Sparta oplatila indiánům jednu krádež domácí výhry a měla zálusk ještě i na druhý zápas, kterým by si vybojovala vedení 3:1. V pátém zápase hraném na jejím ledě by tak v případě úspěchu slavila postup. K realizaci tohoto – pro ni velice příjemného – scénáře neměla daleko: Po dvou třetinách vedla díky Formanovi 1:0. Jenže byla to nakonec plzeňská Škoda, kdo ve čtvrtém utkání zvítězil.

„Utkání rozhodl začátek třetí třetiny,“ začal pozápasové hodnocení Michal Barinka. „Neproměnili jsme velkou šanci a z protiútoku dostali gól na vyrovnání. Vymstilo se nám to,“ neskrýval zklamání. Referoval tak k první minutě posledního dějství. V něm po Hlinkově střele dorážel Forman, ale domácí gólman vykopl puk a nastartoval protiútok, z něhož Indrák vyrovnal.

Přestože je série vyrovnaná a Sparta v tomhle zápase mohla, ale nemusela, prohra ho hodně štvala. Stejně jako ztráta dvou klíčových hráčů. Spartě se v sérii vyhýbala vážnější zranění, navíc v sobotu naskočil uzdravený Buchtele, ale v neděli nedohráli Michal Čajkovský a Daniel Přibyl.

„To je jasné, že nám chybí. Každý kousek by nám v takovém zápase nahoru - dolů chyběl. Navíc Čajka a Příba jsou hráči do přesilovek,“ pokračoval. O stavu obou hráčů ale mluvit nechtěl. „Mají před sebou vyšetření, a jestli budou hrát, to je na doktorovi,“ odvětil pouze.

Vítězný gól Plzně zapsal kapitán Kratěna v 50. minutě. Sparta měla více než polovinu třetiny alespoň k vyrovnání. To ale nepřišlo. „Kdybych to věděl, tak bych klukům poradil, jak dát víc gólů. Asi nám chyběl i kousek štěstíčka, protože to tam několikrát pod Machovským zůstalo a chybělo jen ten puk dorazit,“ vyprávěl.

Dodal ale také pochvalu směrem k soupeři. „Plzeň hrála koncentrovaně a dohrávala souboje,“ ví. A také zná recept, jak dál. „My na tuhle hru musíme být více připraveni,“ uzavřel odhodlaně.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz