Premiérový střelec Šír: Mám radost, ale hlavní jsou dva body

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

9. listopadu 2019, 20:16

Jakub Borovský

(HELSINKY, od našeho zpravodaje) První vítězství na turnaji čtyř národů si připsali čeští hokejisté do 20 let v sobotním zápase proti Finsku. Přestože prohrávali 0:1, vyrovnání i rozhodující gól v prodloužení vstřelil Jan Šír (na fotce vlevo).

Šír tak oslavil premiérovou branku ve 38. zápase za reprezentaci! „Mám radost, o to větší, když jsme vyhráli. Ale mám v týmu spíše defenzivní roli a góly jsou jen něco navíc,“ zůstal skromný premiérový střelec.

Téměř čtyřicet zápasů v reprezentaci, a teď přišel první a rovnou i druhý gól. Jak jste si užil zápas?
Hrálo se mi dobře, ale důležité jsou dva body, které jsme vybojovali. Musím pochválit kluky z Brna, kteří mi to parádně připravili.

Přesto určitě musíte mít ze dvou gólů radost, ne?
Mám radost a o to větší, že jsme dnes vyhráli. Trefil jsem se, ale od toho já tady úplně nejsem. Jsem pracovitý, moje role je plnit spíše defenzivní pokyny a když přijdou góly, je to jenom něco navíc.

Připsali jste si vítězství proti úřadujícím mistrům světa, znamená to pro vás něco víc?
Chceme vyhrát každý zápas a je jedno, jestli to jsou Finové, Švédové, Kanada, Slovensko... Chtěli jsme navázat na třetí třetinu zápasu proti Švédsku, to se nám podařilo a jsme rádi, že jsme vyhráli.

V čem jste podle vás Finy přehráli?
Neřekl bych, že jsme je přehráli. Bylo to vyrovnané utkání, dobře jsme to odbránili. Lukáš Dostál nás podržel a byli jsme šťastnější v závěru.

Do zápasu proti Rusům nezbývá příliš mnoho času, jak se na ně připravíte?
Budeme mít ráno mítink. Když předvedeme výkon jako proti Finsku nebo jako ve třetí třetině proti Švédům, tak je můžeme porazit. Máme je ve skupině na MS, tady je to poslední zápas turnaje. Musíme to zvládnout.

Přemýšlíte o juniorském šampionátu? Jaké by bylo si tam zahrát?
Je to můj sen, čí ne? Domácí mistrovství světa. Udělám pro to cokoliv.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz