Předkolo s Olomoucí? Bude to urputný boj, vyhrát chce i můj pes, tvrdí Kašík

Foto: Juliana Zash, hcsparta.cz

8. března 2020, 11:04

Václav Jáchim

Před posledním kolem základní části TELH měli šanci, že by se v tabulce mohli posunout na vyšší příčku, jenže porážka v Mladé Boleslavi ponechala hokejisty Zlína na konečném desátém místě. Předkolo play off měli jisté už dřív, v pondělí ho začnou na olomouckém ledě. „Aspoň to nebudeme mít daleko," usměje se Libor Kašík.

Zkušený gólman začal na vyřazovací boje myslet až o víkendu. „Dosud jsme se soustředili na nejbližší zápas, který bylo třeba co nejlépe odehrát," reaguje. Kratičkou pauzu teď Berani využili k přípravě na start série s Morou. „Čeká nás urputný boj,, to je jasné," nepochybuje.

Soupeři se dobře znají, ostatně třeba i Kašík před časem za Olomouc krátce chytal. Zkušenosti s angažmá na opačné straně barikády mají ze zlínského týmu také Jakub Herman nebo Tomáš Fořt. „Soupeři postaví před bránu Bastilu, hrají na brejky. Těžko říci, jak to bude vypadat. Vidím to padesát na padesát," odhaduje.

Pro Berany je účast v Generali Česká pojišťovna play off odměnou, start do soutěže měli totiž mizerný a pod koučem Antonínem Stavjaňou pobývali na konci tabulky. Po návratu trenéra Roberta Svobody se situace zlepšila – pomohl příchod Francouze Valentina Claireauxe, prostor dostal Jan Dufek, chytili se i další hráči. Výsledkem je desátá příčka a předkolo s Olomoucí.

„Po první čtvrtfině základní části to bylo hodně psychicky náročné. Já do toho měl i nějaké zdravotní problém. Ze všech... Hledám slovo, aby nebylo sprosté. Prostě ze všeho toho špatného jsme se dokázali vyhrabat – jeden vedle druhého, co jsme v kabině," oceňuje bývalý gólman Amuru Chabarovsk nebo brněnské Komety.

Hokejisté Zlína zase našli dřívější pohodu. „Umíme zapnout, umíme zahrát skvělé zápasy," připomíná Kašík. Finiš základní čísti v podání Beranů nebyl úplně optimální, ovšem teď přichází nová fáze sezony. „Když se vrátíme k tomu, co nás zdobilo a dostalo v tabulce nahoru, tak můžeme být úspěšní," nepochybuje.

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

Zkušený brankář se těší na vypjaté boje, předkolo znamená možnou vstupenku do čtvrtfinále, což je pro oba soupeře ohromně lákavé. „Pro mě to i po tak náročné sezoně rozhodně není konečná. Chci postoupit! Chtějí to kluci, celý realizační tým od uklízečky přes rolbaře až po mého psa Barneyho," zdůrazňuje bojovně.

Souboje Olomouce se Zlínem bývají emotivní, fanoušci to nemají daleko, kulisa bude bouřlivá. „Já se většinou soustředím na sebe, určitě je ale dobré, že asi budou vyprodané stadiony. To bude pecka! Atmosféra v Olomouci není špatná, ale ve Zlíně je to na play off bomba! Už se strašně moc těším na to žluté peklo. Doufám, že lidem uděláme radost.“

Série vypukne v pondělí na ledě Mory. „Začínáme venku, ale myslím, že v play off to je úplně jedno. Věřím, že s klukama dokážeme udělat z nevýhody výhodu. Když v Olomouci urveme jeden zápas, bude to pak pro soupeře těžší. Mně osobně je fakt jedno, jestli hraju doma nebo venku," uzavírá.

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz