Předkolo nám může zachránit sezonu, věří Šťastný. Budou řinčet mantinely?

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Před zápasem měli jistotu jen Třinečtí. Slezanům vyšla základní část skvěle a ačkoli Prezidentský pohár nezískali, celkem pohodlně si svou účast v play off, potažmo ve čtvrtfinále, zajistili už pár kol dopředu. To Boleslav měla jiné starosti. Tým, označovaný na začátku sezony mnohými za černého koně soutěže, se dvě třetiny základní části hledal a svými nevýraznými výsledky dal zapomenout sebejistým výkonům z počátku sezony.

Poslední duel základní části byl od počátku vyrovnaný a bojovný. Kupředu nasměroval Bruslaře gól Stránského v závěru první třetiny a pořádnou vzpruhu dodala zejména trefa Davida Šťastného, který se prosadil sedm vteřin po vhození úvodního buly druhé periody. „Gól mi pomohl, vlilo mi to krev do žil. Ten signál nacvičujeme už dva roky a teď to poprvé vyšlo,“ usmívá se.

„Letos jsem těch gólů nedal tolik, kolik bych měl. Sezona pro mě byla těžká,“ přiznává Šťastný, který byl dva měsíce mimo hru kvůli operaci.

Do rozjetého vlaku ale naskočil na konci prosince, podle jeho slov to však pořád není ono. „Stále se necítím úplně stoprocentně. Dva zápasy jsou dobré a pak to jde dolů. Doufám, že v play off se to všechno smaže a udělám pro tým to, co se ode mne čeká,“ přeje si mladoboleslavská devětadvacítka.

Mladá Boleslav nakonec dvoubrankové vedení neudržela a zápas došel až do prodloužení. V něm uspěli hosté díky přesné trefě Patrika Hrehorčáka. „Prohra nás mrzí, ale celkově ten zápas nebyl špatný. Třinec byl dvě třetiny lepší, měl více šancí, ale nás podrželi gólmani,“ hodnotí poslední duel základní části Šťastný.

A proč gólmani? V zápase totiž chytali oba. Zápas začal Gašper Krošelj, kterého pak v půli vystřídal Jan Růžička. Důvod nikdo neví. Dokonce se k tomu ani po utkání nikdo nevyjádřil. Byla to od boleslavských trenérů taktika? Koho zvolí jako jedničku do úvodního duelu předkola? To nevíme. Jisté ale je, že Boleslav už v pátek pojede do Plzně.

Sám Šťastný vůbec netušil, na koho Bruslaři v předkole mohou narazit. „Kluci něco říkali, ale já to nesledoval. Dokonce jsem si myslel, že už se nahoru ani dolů pohnout nemůžeme,“ říkal po zápase v rozhovoru, při kterém se dozvěděl i soupeře, který na Boleslav v předkole čeká.

Už v pátek se na západě Čech postaví plzeňské Škodovce. „Chceme se na ty zápasy připravit, může nám to zachránit sezonu,“ burcuje před startem série. „Základní část nám sice nevyšla podle představ, ale předkolo může být odrazový můstek. Může se na vše zapomenout. Play off je úplně něco jiného. Doufám, že se vše vymaže a začneme od nuly a bude se nám dařit,“ přeje si do nadcházející části sezony osmadvacetiletý forvard.

Ze svého soupeře má ale zároveň respekt. „Je to kvalitní soupeř. Celou sezonu hráli ve čtyřce, až ke konci jim to uteklo. Osobně si myslím, že by to pro nás mohl být dobrý soupeř. Hrají bruslivý a bojovný hokej, takže to určitě bude velmi těžké,“ vyhlíží Západočechy s respektem.

„Je to play off. Budou řinčet mantinely.“

Bilance obou soupeřů v duelech ze základní části je vyrovnaná. Dvakrát vyhráli Středočeši, dvakrát Plzeňští. Jeden zápas došel do prodloužení. Ve všech duelech navíc padalo i relativně málo branek. Vše tedy nasvědčuje tomu, že duel Plzně s Boleslaví by neměl být naprosto jednoznačnou záležitostí ani pro jednoho ze soupeřů.

„Je to play off. Budou řinčet mantinely,“ tuší vyrovnanou partii i Šťastný. „Doufám, že to zvládneme, zkoncentrujeme se a ubojujeme to,“ přeje si Šťastný. Všechna utkání předkola jsou na programu už v pátek 11. března, pokračují sobotními a pondělními odvetami. Série se hraje na tři vítězná utkání, hrát se tak může ještě v úterý a ve čtvrtek.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz