Potvrzeno! Ščotka ve Finsku končí, vrací se do extraligy

Foto: Jan Beneš, Český hokej

27. června 2022, 14:19

Adam Bagar

Informace hokej.cz se potvrdily, reprezentační bek Jan Ščotka se po sezoně ve Finsku vrací do extraligy. Hrát bude za Kometu, která jeho příchod oznámila na svých webových stránkách.

„Bavil jsem se s Liborem Zábranským už dlouho před mistrovstvím světa. Ptal se, jestli nemám zájem přesunout se na příští sezonu do Brna. Hned jsem říkal, že jo a byli jsme domluvení,“ popisuje bronzový medailista z letošního MS.

Ve Finsku měl přitom ještě smlouvu na další sezonu. Loni tam po příchodu z Litvínova dokonce nosil kapitánské céčko, dostával dost prostoru a v 51 zápasech nasbíral osm bodů za jednu trefu do černého a sedm gólových asistencí.

„Bylo to docela těžké rozhodnutí. Ale vyměnilo se celé vedení, všechen realizační tým a můj dojem byl takový, že by to nebylo úplně ono. Neměl bych takovou roli, takový prostor na ledě jako v první sezoně,“ prozrazuje 26letý hokejista.

„Bylo to docela těžké rozhodnutí. Ale vyměnilo se celé vedení, všechen realizační tým a můj dojem byl takový, že by to nebylo úplně ono. Neměl bych takovou roli, takový prostor na ledě jako v první sezoně. Bylo by to zkrátka jiné a rozhodl jsem se vrátit. Kometa mi připadala jako nejlepší volba.“

„Bylo by to zkrátka jiné a rozhodl jsem se vrátit. Kometa mi připadala jako nejlepší volba. Mám to blízko domů, rodiče a manželka se těší, že budou mít možnost chodit na moje zápasy a budeme se vídat s nejbližšími častěji,“ doplňuje.

Vsetínský odchovanec má v extralize na kontě už 357 startů za Pardubice a už zmíněný Litvínov. Zaznamenal v nich 85 bodů za 31 branek a 54 nahrávek. Další body nyní bude sbírat v Brně, kde už v pondělí poprvé trénoval s týmem.

Foto: Petr Vychopeň, hc-kometa.cz

„Jsem tady první den. Seznámil jsem se s mužstvem, poznal zázemí, které je super. Moc se těším na fanoušky, kteří jsou tady vyhlášení. Věřím, že je budeme bavit a každý zápas bude plný dům,“ přeje si bek, který má velká očekávání.

„Skladba týmu vypadá hodně zajímavě, dál se rýsuje a myslím si, že budeme hodně silní. Chceme hrát co nejlepší hokej a pohybovat se v horních patrech tabulky. Musíme všichni makat a tahat za jeden provaz,“ uzavírá Jan Ščotka.

Aktuální soupiska HC Kometa Brno

Brankáři:
Marek Čiliak, Matej Tomek, Michael Schnattinger.

Obránci:
Marek Ďaloga, Patrik Fajmon, Michal Gulaši, Rhett Holland, Marek Hrbas, Radek Kučeřík, Tomáš Kundrátek, Jan Sedláček, Jan Ščotka.

Útočníci:
Jan Dufek, Jakub Flek, Petr Holík, Luboš Horký, Radek Koblížek, Andrej Kollár, Petr Kratochvíl, Jakub Malý, Erik Meluzín, Ivo Sedláček, Kim Strömberg, Jan Süss, Eduard Šalé, Tomáš Vincour, Martin Zaťovič, Adam Zbořil.

Foto: Jakub Pláteník, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz