Potvrzeno: na České hokejové hry dorazí Rakousko

Foto: iihf.com

21. března 2022, 14:24

Marek Hedbávný

Třetího z podniků Euro Hockey Tour, který bude na přelomu dubna a května hostit Ostrava, se místo Ruska zúčastní Rakousko. Doplní tak tradiční účastníky z Česka, Švédska a Finska.

Účast Rakouska na Českých hokejových hrách potvrdil v tiskové zprávě mluvčí svazu Zdeněk Zikmund.

O startu Rakušanů na EHT se mluvilo delší dobu, čekalo se akorát na oficiální potvrzení, až IIHF zařadí Rakousko a Francii místo Běloruska a Ruska do elitní skupiny mistrovství světa. 

Pokud by se tak nestalo, Rakušané by začátkem května startovali na šampionátu nižší divize, a Českých her by se tak kvůli termínové kolizi zúčastnit nemohli. Rada IIHF ale účast Rakušanů a Francouzů na MS ve Finsku v pátek skutečně schválila. 

Rakušany navíc pro MS zařadila do české skupiny, svěřenci Kariho Jalonena se tak s Rakouskem v následujících týdnech utkají hned čtyřikrát. Nejprve ve dvou přípravných zápasech (6. dubna ve Znojmě a 8. dubna v Linci), následně 1. května v Ostravě v rámci Euro Hockey Tour a potom na mistrovství světa v Tampere.

Rakousko se mezi elitu vrací po třech letech – po fiasku z MS 2019, kdy v zápase o záchranu nestačilo na Itálii.

V rakouské sestavě by se na MS teoreticky mohl objevit i útočník Michael Raffl, jediný pravidelně hrající rakouský hokejista v NHL. Jeho Dallas je zatím na hraně postupu a nepostupu do play off. 

V Evropě mají Rakušané talenty Marca Kaspera a Benjamina Baumgartnera, mezi tahouny by měli patřit i útočnici Dominic Zwerger, Brian Lebler nebo českým fanouškům dobře známý Peter Schneider.

Program Českých hokejových her

Čtvrtek 28. dubna:
Švédsko – Rakousko
17:30 Finsko – Česko

Sobota 30. dubna:
12:00 Rakousko – Finsko
16:00 Česko – Švédsko

Neděle 1. května:
12:00 Švédsko – Finsko
16:00 Česko – Rakousko

Foto: Alena Zapletalová

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz