Potvrzeno! Bývalý gólman Slavie se vrací do KHL, bude chytat za Minsk

Foto: expressen.se

3. července 2020, 13:10

Václav Jáchim

Ruská média o tom před několika dny spekulovala, teď je návrat Dominika Furcha do KHL skutečností. Bývalý gólman pražské Slavie, Omsku či švédského Örebro se dohodl na spolupráci s Dinamem Minsk, vedení běloruského klubu o tom informuje na svém webu.

Jak zástupci Dinama uvedli, Furch s Dynamem podepsal roční kontrakt a k týmu se brzy připojí, aby zahájil společnou přípravu na nový ročník. Kluby ruské soutěže chystají start letních kempů zhruba v polovině července, nový ročník by měl zahájit 2. září.

Dominik Furch měl zájem, aby se vrátil do KHL. V minulosti ji chytal tři roky za Omsk a poté v sezoně 2018-19 v Čerepovci. Následně přešel do švédského Örebro, kde si vedl výborně. Účastník olympijských her 2018 a světových šampionátů 2016-17 odchytal 46 utkání SHL s průměrem 2.26 obdržených branek na zápas a úspěšností zásahů 91,8 procent.

Původně se zdálo, že by Furch mohl v klubu zůstat. jenže platnou smlouvu měl i ostřílený Švéd Jhonas Enroth (v minulosti shodou okolností působil v Minsku). Navzdory očekávání neodešel do jiného klubu a zůstal. V Örerbro si nemohli dovolit dva stabilní a cenově náročnější gólmany, český krajánek se tedy rozloučil.

Na jaře se hovořilo o zájmu HK Soči, kde měla být dohoda údajně blízko. Jenomže tým z dějiště olympiády 2014 posléze vsadil na Švéda Lassinanttiho. O Furcha projevil zájem Minsk, kde se jednání delší dobu vlekla, neboť Dinamo mělo i vinou pandemie koronaviru finanční potíže a jeho setrvání v Kontinentální lize bylo v jednu dobu ohrožené.

Vedení klubu ovšem krizový scénář zažehnalo, management ve spolupráci s hlavním koučem Craigem Woodcroftem teď bude bleskově budovat kádr. Do brankoviště byl zatím k dispozici bývalý sparťan Danny Taylor, který je připraven obdržet běloruské občanství a nové zemi pomoci na domácím šampionátu 2021.

Teď je jasné, že ho doplní Dominik Furch. „Má spoustu zkušeností, KHL dlouho chytal. Je to kvalitní brankář, pro Dinamo dobrá volba," uvedl někdejší ruský útočník Alexej Baďukov, který nyní působí jako televizní komentátor. Furch se na nový ročník chystá individuálně doma podobně jako jiní čeští krajánci. V polovině měsíce by měl s Dinamem Minsk zahájit společné tréninky na novou sezonu.

Foto: Karel Švec, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz