Potvrzeno: Bílí Tygři přilákali Lence. Ofenzivu Liberce posílí i Hudáček

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

1. května 2018, 10:12

Jan Šimek

Spekulace jsou potvrzeny. Útočník Radan Lenc se poprvé v kariéře vydá za novým angažmá. Odchovanec Mladé Boleslavi skončil v mateřském klubu a míří vstříc liberecké výzvě. Tím ale posilování ofenzivy Bílých Tygrů nekončí. Vedení liberecké organizace získalo také slovenského reprezentačního útočníka Libora Hudáčka.

Radan Lenc strávil celou extraligovou kariéru v Mladé Boleslavi. Teď útočník, který má zkušenosti také z reprezentace, zvedá kotvy. Stal se novou posilou Liberce. 

„Radan Lenc má podle mého názoru neskutečný charakter a já chci sestavovat mužstvo s charakterem. Je to bojovný typ hráče s velmi dobrým bruslením a také zakončením. Myslím si, že v naší organizaci a v našem systému hry jeho kariéra ještě více rozkvete a do budoucna o něm hodně uslyšíme,“ myslí si sportovní manažer a trenér Bílých Tygrů Filip Pešán.

Gratulace od Pešána či Willa. Tygři ocenili mládežníky »

Šestadvacetiletý Lenc v Tipsport extralize zatím odehrál 251 zápasů a zapsal 112 kanadských bodů za 56 branek a stejný počet asistencí. S Libercem se domluvil na tříletém kontraktu.

Druhým novicem v šatně Bílých Tygrů je Libor Hudáček. Zkušený hokejista, který si zahrál na pěti světových šampionátech, naposledy působil ve Švédsku. Necelé tři sezony strávil v Örebro, odkud se na závěr uplynulého ročníku přesunul do Färjestadu.

Teď bude slovenský reprezentant a stříbrný medailista z mistrovství světa 2012 působit v Liberci, kde podepsal dvouletou smlouvu. Na severu Čech do něj vkládají velká očekávání. „Libor Hudáček je velmi kvalitní a zkušený hráč, který zacelí mezeru po odchodu Martina Bakoše nebo Tomáše Filippiho. Je to hodně kreativní centr. Slibuji si od něj zvýšení naší produktivity v zakončení,“ předesílá Filip Pešán.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz