Poslední letní posila z Česka? Do Krakova jde bývalý obránce Kladna

Foto: cracovia-hokej.pl

12. srpna 2020, 15:18

Václav Jáchim

Tým se spoustou českých hokejistů budují v polském Krakově. Vedení tamní Cracovie dotahuje příchody Erika Němce a Richarda Nejezchleba, zároveň hlásí další novou tvář. Kádr trenéra Rudolfa Roháčka doplnil obránce Michal Gutwald, který v minulosti hrával především za Kladno.

Někdejší juniorský reprezentant a účastník Memoriálu Ivana Hlinky 2010 bude patrně poslední letní posilou klubu z Česka. Gutwald míří do Polska po třech letech ve Velké Británii, kde hrál za tým Brahead Clan, Glasgow a loni pak za Fife Flyres, kde absolvoval 49 utkání s bilancí jednoho gólu a deseti nahrávek.

Sedmadvacetiletý rodák ze Slaného má rovněž zkušenosti ze Slovenska, ročník 2016-17 strávil v Žilině, play off si pak v závěru sezony zahrál za Michalovce. Kladenský odchovanec byl předtím věrný mateřskému klubu.

V české Tipsport extralize sehrál Gutwald 19 utkání, vypomáhal také prvoligovému Berounu. V létě 2016 odešel do zahraničí a teď má před sebou angažmá v další evropské zemi. Český obránce posílil dvanáctinásobného mistra Polska, jak klub z Krakova informuje na svých stránkách, obě strany se dohodly na roční smlouvě.

„Cracovia je jedním z nejlepších polských klubů, také proto jsem se rozhodl  změnit prostředí. Jsem rád, že jsme se s klubem dohodli, je to pro mě výzva – velmi rád bych bojoval o medaile," citují Gutwalda klubové stránky.

Do polského klubu v nedávné minulosti zamířili například brankář Michael Petrásek, obránce Martin Dudáš nebo útočník Štěpán Csamangó. Na soupisce jsou i Jakub Šaur, Jiří Gula, Aleš Ježek nebo Tomáš Franek. Český kouč Rudolf Roháček by měl mít pro novou sezonu k dispozici rovněž Erika Němce a Richarda Nejezchleba, s oběma útočníky klub finišuje jednání o smlouvách.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz