Posila pro Kladno: vrací se Valský! Smlouvu podepsal i Réway

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

5. září 2019, 16:41

Marek Hedbávný

Extraligový nováček vítá výraznou posilu: z Liberce dorazí někdejší reprezentační útočník Jakub Valský (na fotce). Na zkoušce navíc uspěl Martin Réway, který podepsal smlouvu do konce sezony.

„Jsme pochopitelně rádi, že jsme získali takovou posilu do útoku. Výhodou je, že Kuba Valský Kladno velmi dobře zná a my zase jeho," říká na klubovém webu Jaromír Jágr. „Jde o silového hráče, který nám pomůže hlavně směrem dopředu. Věřím, že bude dávat góly a naváže na své předchozí dobré sezony v extralize.“ 

Valský se v loňské základní části objevil ve všech 52 duelech. Přičemž jedenáctkrát skóroval a jedenáctkrát asistoval. A hlavně: s Libercem získal stříbro.

Předtím působil v Mladé Boleslavi a zahrál si i v KHL za Slovan Bratislava. Do velkého hokeje ho dostalo právě Kladno, za jehož áčko nastupoval v letech 2008 až 2013.

Teď se k Rytířům vrací.

„Jde o silového hráče, který nám pomůže hlavně směrem dopředu."

„Ocitl se mimo prvních šest útočníků, kam svým stylem hokeje patří. V nabitém kádru jsme tak pro něj nenašli adekvátní místo, a proto jsme Kubu uvolnili do konce ledna na hostování do Kladna," uvedl pro liberecký web sportovní ředitel Filip Pešán.

„Před uzávěrkou přestupového termínu se bude dále jednat o případném návratu Kuby do našeho týmu. Přejeme mu úspěšný vstup do sezony,“ vzkazuje Pešán.

„Kubu jsme uvolnili na hostování do konce ledna."

Kladno zároveň oznámilo, že slovenský útočník Martin Réway na zkoušce přesvědčil a dohodl se na kontraktu do konce sezony. S týmem trénují i zkušený obránce Michal Barinka a hvězdný brankář Alexander Salák. S oběma Rytíři stále jednají.

Aktuální soupiska Rytířů Kladno

Brankáři: Adam Brízgala, Lukáš Cikánek.

Obránci: Martin Kehar, André Lakos, Ladislav Romančík, Josef Zajíc, Matyáš Zelingr, Brendon Nash, Brady Austin, Ondřej Smetana.

Útočníci: Štěpán Bláha, Jakub Hajný, Šimon Jelínek, Tomáš Kaut, Daniel Kružík, Patrik Machač, Antonín Melka, Tomáš Redlich, David Stach, Jakub Strnad, Ladislav Zikmund, Jaromír Jágr, Brendan O'Donnell, Martin Réway, Jakub Valský.

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Změny v kádru

Příchody: Ladislav Romančík (O, Litvínov), Brady Austin (O, Esbjerg, DÁN), Ondřej Smetana (O, Ústí nad Labem), Jakub Müller (O, SaiPa, jun. FIN), David Stach (Ú, Plzeň), Adam Kalaj (Ú, TUTO, jun. FIN), Brendan O'Donnell (Ú, Dornbirn, EBEL), Martin Réway (Ú, Tingsryds, SWE), Jakub Valský (Ú, Liberec).

Odchody: Jiří Říha (O, Litvínov), Linus Svedlund (O, ?), Petr Hořava (O, Slavia), Adam Kubík (Ú, Hradec Králové), Tomáš Vildumetz (Ú, Ústí nad Labem), Tomáš Plekanec (Ú, Kometa Brno), Petr Vampola (Ú, Slavia).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz