Poruba stále nemá dost, hlásí návraty dalších odchovanců

Foto: hcporuba.cz

Ambiciózní Poruba odkryla další dvě posily z řad odchovanců. Z Prostějova se vrací bek Jiří Klimíček, z Havířova pak útočník Jan Hudeček. Klub o jejich příchodu informoval na svých webových stránkách.

„Jak jsem už nedávno uváděl v rozhovoru, snažíme se letos vybudovat tým z padesáti až šedesáti procent z hráčů, kteří jsou buď odchovanci, nebo pocházejí z regionu. Proto jsem rád, že mohu do našich řad znovu přivítat Jirku a Honzu,“ těší generálního manažera klubu Pavla Hinnera.

29letý Klimíček se vrací domů po dlouhých jedenácti letech. Za tu dobu toho hokejově dost procestoval. V Karlových Varech zkusil MHL, ve Znojmě tehdejší EBEL, čtyři roky strávil ve Francii, kde hrál za Epinal, Chamonix a Briancon, v Itálii hájil barvy Fassy a v Polsku hrál rok za Jastrzebie.

„Jirka Klimíček do Poruby přichází po několika úspěšných ročnících v řadě za sebou, moc si od něj slibujeme,“ říká Hinner na adresu obránce, který se vloni vrátil ze zahraniční mise a sezonu strávil v Prostějově. Skvělých 39 bodů (8+31) v 54 utkáních z něj dělalo jednoho top beků v lize.

„Totéž, co o Jirkovi, ale můžu říci také o Honzovi Hudečkovi. Je to pracovitý hráč, o jehož kvalitách jsme se, s výjimkou poslední sezony, mohli v našem dresu přesvědčit předešlé tři ročníky,“ pokračuje Hinner k návratu ryze porubských odchovanců, jejichž počet aktuálně stoupl už na šest.

27letý Hudeček brzy přešel do Vítkovic, za které odehrál i 51 extraligových utkání. Stejně jako Klimíček zkusil i MHL, ale v dresu Salcburku. Rok dřív strávil také v zámořské NAHL. V minulém ročníku hrál za Havířov a německý Bayreuth, celkem se blýskl 51 body (21+30) v 59 zápasech.

Aktuální soupiska HC RT TORAX Poruba 2011

Brankáři:
Daniel Dolejš, Ondřej Bláha, Marek Slíž.

Obránci:
Jiří Klimíček, Jan Mlčák, Patrik Urbanec, Tomáš Voráček.

Útočníci:
Jiří Brodek, Vít Christov, Tomáš Gřeš, Dominik Hrníčko, Jan Hudeček, Daniel Häring, Jakub Šlahař, Tomáš Šoustal, Vojtěch Střondala, Radim Toman, Michal Vachovec, Tomáš Vildumetz.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz