Poruba jezdí na led do Polska, připojila se už také ruská posila

Foto: Dalibor Kachlík, skkadan.cz

Do porubské přípravy se konečně zapojila i letní posila Jurij Žolobov. Aktuální lídr Chance ligy o příjezdu ruského útočníka informoval na svých webových stránkách.

22letý rodák z Omsku zamířil na česká kluziště loni. Dohodl se s druholigovou Bílinou, svými výkony si však rychle řekl o vyšší soutěž. Posílil Kadaň, které pomohl 13 góly, a zaujal dokonce extraligový Litvínov, za který naskočil do dvou zápasů.

V létě tak po něm sáhla ambiciózní Poruba, která si od jeho služeb dost slibovala. Jenže Jurij Žolobov se ne a ne k týmu připojit. Koronavirová situace, vízum a další administrativní trable příchod nadějné střelecké posily neustále oddalovaly.

Až nyní se trenérské trio František Výborný, Martin Janeček a Marek Pavlačka dočkalo. „Jurij se konečně připojil k týmu,“ hlásí spokojeně generální manažer klubu Pavel Hinner s tím, že od mladého Rusa očekává posílení porubské ofenzivy.

„Jedná se o velice sympatickou osobnost. Věřím, že se rychle rozehraje a až budou soutěže znovu spuštěny, ofenzivní silou bude rozhodně pro tým přínosem,“ dodává na adresu Žolobova, jenž se už zapojil do přípravy ostravského celku.

RT TORAX i v této těžké době plnohodnotně trénuje, jako některé další týmy cestuje za ledem do sousedního Polska. Kromě domácí přípravy na suchu tak vyjíždí třikrát týdně do Jastrzebie, kde se hráči udržují v klasickém tréninkovém rytmu.

Soupiska HC RT TORAX Poruba 2011

Brankáři:
Frederik Foltán, Ervins Muštukovs, Marek Slíž.

Obránci:
Jakub Teper, Dušan Žovinec, Lukáš Kozák, Patrik Urbanec, Tomáš Pastor, Marek Slavík, Filip Dundáček, Dominik Rudl, Tomáš Voráček.

Útočníci:
Lukáš Endál, Markus Korkiakoski, Petr Stloukal, Jan Káňa, Jurij Žolobov, Michal Hlinka, Jan Hudeček, Tomáš Jáchym, Petr Kanko, Marek Sikora, Marek Špaček, Radim Toman, Michal Hotěk, Jiří Brodek, Daniel Häring, Radek Pořízek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz