<

Porážka s Ústím? Nebyli jsme horším týmem, domnívá se hradecký útočník David Švagrovský

Hradečtí hokejisté prožívají v těchto dnech výsledkovou krizi. Proti Ústeckým Lvům ze severu Čech utrpěli pátou porážku v řadě a jejich boj o osmičku zaručující play-off se značně komplikuje. Avšak ve středečním utkání vůbec netahali za kratší konec provazu, ba naopak byli po většinu zápasu lepším týmem. Královské lvy trápilo především proměňování i těch nejvyloženějších šancí. "Soupeř nám dal lekci z produktivity," říká smutný střelec jediné branky domácích David Švagrovský.

Na domácích hráčích se možná nepříjemně podepisuje krize panující v posledních pěti zápasech, které vždy skončily v jejich neprospěch. "Je tam asi už trošku křeč, ale rozhodně nic nevzdáváme a makáme dál. Nedá se nic dělat. Nemyslím si, že bylo Ústí lepším týmem. Největší rozdíl byl v tom, že oni dávali góly a my ne," uvádí hlavní faktory porážky hradecký útočník s jedenáctkou na zádech.

Ústečtí hokejisté nepředvedli nikterak výrazný výkon, a to nahrávalo Hradeckým, kteří se mohli na tomto zápase znovu odrazit k lepším zítřkům. "Výsledek je nesmírně krutý a je to o horší, že jsme opravdu byli lepším týmem. Kdybychom prohráli a soupeř nás jednoznačně přehrál, nemůžeme říci ani slovo, ale takhle se to těžko skousává. Nic naplat," mrzí Davida Švagrovského.

Po třetím gólu Ústeckých Lvů přišlo rychlé snížení domácích a vykřesání naděje na zvrat v utkání. "Náš útok po celé utkání aktivně napadal a z toho vyplynul náš brankový úspěch. Vybojovali jsme s Tvrďou (Michal Tvrdík) a Zdendou Kubicou puk v rohu hřiště a několikrát si ho vyměnili. Já jsem si posléze sjížděl před bránu, kdy mi to Zdenda krásně nahrál. Kotouč jsem si potáhl do strany, abych si položil gólmana a pak už jsem se snažil pouze trefit prázdnou branku," popisuje svůj zásah do černého David Švagrovský.

Hned byl na hradeckých hokejistech vidět ještě větší zápal a touha po dosažení dalších branek. "Za stavu 3:1 pro Ústí jsme se zvedli k ještě lepšímu výkonu a bylo tam několik tutovek na našich holích. Kdyby se nám podařilo snížit na rozdíl jediné branky, hned by to vypadalo lépe a dalo by se s tím ještě něco udělat," popisuje důležité momenty středečního střetnutí David Švagrovský.

Jediná dobrá zpráva pro Hradecké může být pouze to, že Benátky nad Jizerou, jejich největší konkurent v bojích o play-off, také prohrály a rozdíl mezi těmito týmy je stále pouze jeden bod. „Bude to ještě velký boj. My se nesmíme vzdávat a makat dál,“ hlásí David Švagrovský.

V zápase proti Ústí nad Labem hrály roli také zkušenosti a větší pohoda na straně soupeře ze severu Čech. "Je znát, že je to velice silný tým s většími zkušenostmi. Jednoduše jim to lepí na hokejky. My jsme měli kolikrát Koutského položeného na zádech a trefíme ho, včetně mne. To se stávat prostě nesmí. Kdybychom ty již několikrát zmiňované šance proměnili, mohli jsme se bavit úplně jinak," mrzí Švagrovského.

Jak asi mohly vypadat porady na střídačce a v kabině hráčů zpod Bílé věže? "Hlavně jsme si říkali, abychom se stále tlačili do branky a byli opravdu nepříjemní. Vláďa Koutský ve středu chytal výborně. Nutno však podotknout, že jsme mu to v mnoha případech ulehčili my sami. Hodně puků z něj dnes vypadávalo a naskýtaly se tak šance na gól z dorážek," poodkrývá alfu a omegu hradecký forvard.

V zápase proti Slovanu musel odstoupit po první třetině kapitán Hradce Králové Michal Mikeska kvůli zranění ramene, a byl tak citelnou ztrátou. "Je to hodně nepříjemné, když se vám zraní tahoun. Je tak zkušený, že ho málokdo dokáže nahradit. My se na druhou stranu musíme o to více zvednout a hrát za něj," komentuje nepříjemnou situaci David Švagrovský.

Na hradecké hráče teď může doléhat tlak. Základní část sezony se blíží pomalu ale jistě ke svému konci a nezbývá již tak mnoho zápasů. "Určitý tlak tam možná je, ale já osobně jsem si prošel mnoha krizemi, ještě horšími než je tato. Hrál jsem s týmem úplně dole, a to je o dost horší. V těchto chvílích je důležité si brát z naší hry také určitá pozitiva a dřít, makat, snažit se otočit věci, které nám momentálně nejdou. Jednoduše věřit," nastiňuje závěrem recept na krizi v hradeckém táboře člen útočného komanda Královských lvů.

Foto: www.hchk.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz