Pořád zajímavý seznam. Kdo z Chance ligy zůstává bez angažmá?

16. srpna 2020, 19:33

Marek Hedbávný

Seznam "volných" hráčů za poslední dny dost zeštíhlil, i tak ale na prvoligovém trhu stále najdete zvučná jména. Tady je výběr.

Brankáři

Lukáš Cikánek po odchodu z Kladna stále s nikým nepodepsal. Rád by hrál poblíž domovu. Vzhledem k tomu, že se z Chance ligy nebude sestupovat, a kluby se tak nemusí pouštět do zběsilého posilování, to budou mít volní a především ti zkušení hráči s rodinami s hledáním nového a adekvátně zaplaceného angažmá těžké. Cikánek je každopádně brankář, který by patřil k ligové špičce. 

Poté, co s ním neprodloužila smlouvu mateřská Třebíč, dál čeká Dominik Svoboda (na fotce). Spekulovalo se o Šumperku, ale tahle štace už zřejmě padla. Bez angažmá zůstávají také veterán Tomáš Štůrala, exfrýdecký Matěj Loubal nebo jeden ze strůjců šumperského postupu Michal Wanecki.

Foto: Jiří Koutník, hstrebic.cz

Obránci

Po sestupu s Kladnem zatím není jasno o budoucím angažmá hned u trojice obránců: Brendona Nashe, Andrého Lakose a Ladislava Romančíka. Všichni jsou to cizinci. Zůstane někdo z nich přece jen u Rytířů? 

Rozpačitý ročník má za sebou Jaroslav Mrázek, od kterého Prostějov čekal víc. Každopádně v minulosti šlo o elitního prvoligového obránce, který se prosadil i v extralize. To samé platí o Martinu Rýglovi.

Na trhu zůstává také defenzivní specialista Petr Hořava. Ondřej Holomek, který skončil na Vsetíně, má podle všeho namířeno do Německa.

Kvalitním shutdown obráncem je Martin Padrnos. Svou roli na ledě dokáže plnit poctivě. Veřejnosti zatím není známo ani to, kde bude hrát další defenzivní bek Rostislav Šnajnar. Bez práce je také exboleslavský Jiří Kurka.

Foto: David Vošický, hc-slavia.cz

Útočníci

Nejdůležitější otázkou, kterou je před startem Chance ligy potřeba vyřešit, je další štace Petra Vampoly. V souvislosti s ním padají dokola jména tří klubů: Slavie, Kladna a Vsetína. Dosud ale není jasno. Vampola se každopádně udržuje v kondici, potí se v posilovnách...

Vampola je hráč, který dokáže změnit tvář celého týmu. Kladenští fanoušci věří v jeho návrat, stejně tak doufají v příchod Tomáše Plekance.

Na trhu jsou ale i další hráči, kteří na ledě dělají rozdíl. Třeba Jaroslav Kůs, dlouholetý tahoun Kadaně. Nebo střelec Lukáš Klíma či jeho loňský spoluhráč z Chomutova Darby Llewellyn.

Do kategorie rozdílových hráčů dřív patřil i Jan Rudovský, ten má ale za sebou dvě podprůměrné sezony. Každopádně pořád může hrát v prvních dvou útocích. Slabší ročník zažil také Jan Berger. V minulosti ovšem platil za jednoho z nejvšestrannějších forvardů v lize. 

Nikde zatím nepodepsal ani Adam Zeman, kdysi elitní jihlavský centr s průměrem bodu na zápas. 

A další jména, u nichž pořád není jasno? Jozef Danielčak, Dominik Pawliczek, Kristian Kangas, Zdeněk Kubica, Ivan Ďurač, Josef Podlaha, Jan Havel, Štěpán Čech, Jakub Wojnar nebo Filip Jirásek.

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz