Poprvé v nových dresech. Jsou lepší než ty slovenské, má jasno Říha

Foto: Karel Švec, Český hokej

8. listopadu 2018, 9:25

Adam Bagar

Už v létě se v nich představila osmnáctka na Hlinka Gretzky Cupu, nyní zažije premiéru i seniorský výběr. Čeští reprezentanti poprvé obléknou nové dresy, navíc na domácím ledě. Stane se tak už dnes v pražské Tipsport Aréně, kde od 18:20 vyzvou v rámci Karjala Cupu Švédy.

Český hokej si v červnu ke 110. narozeninám nadělil dárek a změnil tvář. Má nový název, nové logo a taky nové reprezentační dresy. Z nich zmizel státní znak, hokejisté národního týmu nyní mají na hrudi hlavu lva a dostojí tak rčení, že nastupují se lvem na prsou.

Chápu, že to byl pro fanoušky šok. Myslím, že je to otázka času

Ačkoli řada fanoušků se k novým dresům vyjádřila kriticky, podle českých reprezentantů je to pouze o zvyku. „Myslím, že je to otázka času. Fanoušci byli zvyklí na lvíčka a na znak, mají s ním miliony dresů. Chápu, že to pro ně byl šok,“ hlásí trenér Miloš Říha.

Ten patří k těm, kteří už si na nové reprezentační trikoty zvykl. „Je to tak, začínají se mi pomalu vážně líbit. Myslím, že to bylo hlavně o prvotním šoku,“ pokyvuje devětapadesátiletý kouč, který následně porovnává české dresy se slovenskými. Rovněž novými.

„Asi naštvu Slováky, ale myslím si, že máme lepší dresy než představili oni.“

„Asi naštvu Slováky, ale myslím si, že máme lepší dresy než představili oni,“ říká Miloš Říha k dresům našich východních sousedů, na nichž je trojvrší známé ze slovenského státního znaku znázorněno třemi hokejkami, které mají symbolizovat oslavu vítězství.

Zkušený lodivod, který v létě nahradil Josefa Jandače, dobře ví, že důležité budou výsledky. „Hlavně, když budeme vyhrávat,“ hlásí. To by pak české dresy nejspíš nikdo neřešil. „Přesně tak,“ dodává Miloš Říha. A podobně jako on mluví třeba i Michal Řepík.

„Je to něco úplně jiného, ale až se po několika zápasech trochu obnosí a lidi si zvyknou, bude to úplně jedno. Zvlášť kdyby se v těch dresech podařilo získávat medaile.“

„Je to něco úplně jiného, než to bylo se státním znakem, ale až se to po několika zápasech trochu obnosí a lidi si zvyknou, bude to úplně jedno. Zvlášť kdyby se v těch dresech podařilo získávat medaile,“ připomíná útočník Slovanu dlouhé čekání na placku.

Nové dresy českého národního týmu

Foto: Karel Švec, Český hokej

Nové dresy slovenského národního týmu

Foto: hockeyslovakia.sk

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz