PODCAST: Hokejista musí být válečník, říká Duda. Proč se vrátil na led?

Před týmy i hráči Chance ligy je natřískaný leden 2022, který dost možná definitivně rozhodne o tom, kam se na prvoligový hokej bude chodit i v září a kdo padne o patro níž nebo dokonce ještě hlouběji. I v novém roce taky pokračuje podcast 1. Liga, taky liga, který v úvodu shrne vše podstatné z posledních dvou týdnů a přináší rozhovor s útočníkem a skills coachem Benátek Radkem Dudou.

Po odstoupení Kadaně ze soutěže to byla možná nejpřekvapivější zpráva letošní prvoligové sezony. Radek Duda, dovednostní trenér Benátek nad Jizerou, po roce a půl nazuje brusle a pomůže svému týmu se udržet v Chance lize. Prvotřídní bomba jak pro tým, tak pro fanoušky, kteří vyhlášeného bouřliváka buď milují, nebo ho nemohou vystát.

Na ledě byl ale okamžitě znát a zařadil se k produktivním lídrům i k hráčům, kteří udělají rozruch. Co vedlo k jeho návratu k aktivnímu hokeji, je ve hře jeho start v Liberci a co přesně se stalo při podávání rukou po zápase Benátek na Vsetíně? Odpovědi nejen na tyto otázky zodpověděl dvaačtyřicetiletý veterán.

Samozřejmě došlo i na téma tréninku dovedností, který podle Dudy není jen o umění na bruslích a s hokejkou, ale hlavně o správném nastavení hlavy, vítězné mentalitě a o tom chtít vyhrát za každou cenu a na ledě doslova válčit.

V čem čeští mládežníci oproti světu v dovednostech zaostávají a kam se dnešní hokej vyvíjí? A můžou dovednosti trénovat kouči, kteří hokej nikdy nehráli?

Nezapomeneme ani na některé dávné i nedávné kontroverzní momenty z Dudovy kariéry, kterými byla doslova protkaná. „Za některé věci se stydím, ale nic bych neměnil. Nezaobírám se minulostí a nehrabu se mrtvému v zadku,“ říká s tradiční dávkou nadsázky a vtipu sám Radek Duda.

Podcast 1. Liga, taky liga můžete poslouchat na kanále hokejcz na streamovacích službách Spotify, Apple Podcasts či Google Podcasts nebo na YouTube. Sledujte také instagramový účet @prvniliga.takyliga.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz