Pochvala pro videokouče fanatika! Nespal celou noc, smekl Vlach

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

30. září 2020, 8:04

Jan Kousal

Ještě v pondělí odpoledne se Jaroslav Vlach a jeho spoluhráči připravovali na utkání s Mladou Boleslaví, pouhý den před úvodním buly však přišla změna. Ani ta ale neohroženého bijce nerozhodila. Vlach dal parádní gól a nastartoval vítězný obrat Liberce – ne proti Středočechům, nýbrž proti Spartě.

Jak jednou kdysi prohlásil slavný Napoleon, situace na bojišti se mění každým okamžikem. Hokejoví Bílí Tygři si v úterý večer měli střihnout derby s Mladou Boleslaví, jenže koronavirus to chtěl zjevně jinak. Místo izolovaných Bruslařů přihrál libereckým šelmám pražskou Spartu.

„Je super, že se hraje. Kdyby se toto utkání neuskutečnilo, tak máme pomalu jeden zápas za čtrnáct dní, což není ideální,“ těšila Vlacha náhradní varianta v podobě duelu se Spartou.

Tu nakonec klub z podještědské metropole porazil těsně 3:2. Sváteční střelec Vlach ve druhé části zaznamenal veledůležitý první gól šelem a nakonec se stal i nejlepším hráčem utkání.

Chaos, který aktuálně ovládá extraligu, vyvolává rozporuplné reakce v táboru Pražanů. Zatímco trenér Jandač kvituje možnost odehrání zápasů, na Lukáše Pecha už je toho v těžké době trochu moc. „Abych byl upřímný, je to na hovno. Nikdo neví, co bude,“ ulevil si po utkání zkušený útočník.

Zhoršující se epidemiologická situace zasáhla hodně i Pechovu lidskou stránku. „Už je toho moc. Všichni v tom máme zmatek a v současné době se dá těžko soustředit na zápasy. Samé negativní zprávy. Pořád se píše, kolik lidí se nakazilo, ale počty uzdravených už se téměř nikde neuvádí. Každý chce mít klid, pohodu a chodit do práce, v našem případě hrát hokej. Nedá se ale nic dělat.“

Na liberecké straně se po utkání hodně skloňovalo jméno Aleše Vladyky. Domácí videokouč si kvůli náhlé změně soupeře musel projít nočním očistcem.

„Ráno jsme měli normálně přípravu na Spartu. Pan Vladyka nespal a připravoval video celou noc. Je to fanatik a neskutečný člověk,“ ocenil práci důležitého muže v pozadí liberecký hrdina Vlach.

Perfektní práci Vladyky potvrdil i šéf tygří střídačky Patrik Augusta: „Hráči měli k dispozici kompletní servis jako jindy,“ vyzdvihl. „Jen manželka teď z něho asi nebude mít radost,“ žertoval Vlach.

Sestřih utkání Liberec – Sparta

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz