Po Sekáčovi chtějí snížení platu. Jeho budoucnost v CSKA Moskva je nejistá

Foto: cska-hockey.ru

14. května 2020, 12:33

Václav Jáchim

Pandemie koronaviru dopadá i na kluby Kontinentální ligy, také hokejové Rusko musí šetřit. Včetně těch nejbohatších. Úsporná opatření realizují v CSKA Moskva, vedení požaduje od většiny hvězd snížení platu. Je mezi nimi i Jiří Sekáč. Přijme český útočník návrh, nebo ve slavném klubu skončí?

Reprezentační útočník přišel do CSKA loni v létě po úspěšném působení v Kazani. Účastník olympijských her 2018 vyhrál na jaře 2018 Gagarinův pohár, rok poté se stěhoval do ruského hlavního města. Sezonu v CSKA Moskva nezačal špatně, produktivita ovšem celkově nebyla taková jako předtím v Kazani.

Ve 45 zápasech zaznamenal 12 gólů a 13 nahrávek. „Měl jsem slabší druhou polovinu sezony, což způsobilo zranění jedné nohy a pak i druhé. Po šesti týdnech jsem byl zase out. Proto jsem se strašně těšil na play off. Chtěl jsem si zvednout náladu a vylepšit reputaci," řekl v březnovém rozhovoru pro hokej.cz.

Někdejší útočník Montrealu, Anaheimu, Chicaga či Arizony ovšem příležitost nedostal, ruská KHL byla vzhledem k pandemii zrušena. Dopad krize teď může mít vliv na další setrvání Sekáče v CSKA Moskva. Server Byzněs Online informuje, že český útočník byl vedením klubu vyzván k úpravě smlouvy a významnému snížení platu.

Foto: Aleš Krecl

Kluby Kontinentální ligy se nově musejí vejít pod platový strop ve výši 900 miliónů dolarů ročně, dosud mohly operovat mnohem vyššími částkami. Pro týmy jako Petrohrad nebo CSKA Moskva jde o těžký oříšek, pod kontraktem totiž měly řadu hodně drahých hráčů.

Uvedený zdroj tvrdí, že Sekáč byl třetím nejlépe placeným hráčem CSKA, ročně si měl přijít na 100 miliónů rublů. Lépe na tom údajně byli jen jiní útočníci Maxim Šalunov (120 miliónů) a Michail Grigorenko (110). Bývalý hokejista pražského Lva loni uzavřel s moskevským klubem dvouletou smlouvu, první rok už má za sebou.

Uvedený web naznačuje, že český krajánek byl klubem vyzván, aby podepsal novou smlouvu s roční odměnou ve výši 50 až 60 miliónů rublů. Sekáč by tudíž musel jít téměř na polovinu. V CSKA není sám, například olympijský vítěz Sergej Kalinin by si podle dostupných zpráv pohoršil o víc než 60 procent.

Vyloučit tedy nejdou změny a odchody z kádru. Jiří Sekáč podle webu Byzněs Online první návrh na úpravu kontraktu odmítl, jednání dál probíhají. Pokud nedojde k dohodě, znamenalo by to jeho konec v klubu. Ale na východní frontě nejspíš nikoli, mezi mantinely ruské Kontinentální ligy si sedmadvacetiletý rodák z Kladna udělal velmi dobré jméno.

Foto: ak-bars.ru

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz