Po odchodu z Plzně míří Jakub Kindl do Německa. Posílí Kolín nad Rýnem

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

5. července 2019, 12:13

Václav Jáchim

Osm sezon hrál NHL za Detroit a Floridu, dva roky byl pak ministrem obrany extraligové Plzně. Teď Jakuba Kindla čeká nová výzva u našich západních sousedů. Zkušený bek vyléčil zdravotní potíže a míří do DEL, bude hrát za tým Kölner Haier. „Jakub se s vedením klubu dohodl na roční smlouvě," řekl hokej.cz zástupce hráče Tomáš Krejčí ze společnosti Unlimited Sports Management.

O účastníkovi mistrovství světa 2014 nebylo delší dobu slyšet. Ještě loni v prosinci se s českou reprezentací představil na ruském turnaji Channel One Cup, poté se ovšem zranil a marodil po zbytek ročníku. „Jakub už je v pořádku, hodně mu pomohli lékaři v zámoří. Úspěšně absolvoval léčbu a rehabilitaci, moc se těší na nové angažmá," připomíná Krejčí.

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

V uplynulé sezoně sehrál dvaatřicetiletý rodák ze Šumerka 26 extraligových utkání s bilancí dvou branek a šesti nahrávek, Jakub Kindl si zároveň splnil dávné přání a v jednom klubu si zahrál s mladším bratrem Denisem. Nyní se jejich cesty znovu rozdělily: útočník Denis bude oblékat dres pardubického Dynama, Jakub míří do Kolína nad Rýnem.

„Zahraničí bylo pro Jakuba prioritou. Řešil víc nabídek, když se ozvalo vedení Haie, možnost spolupráce ho zaujala," popisuje Krejčí. Sportovní manažer klubu Mark Mahon i hlavní kouč Daniel Lacroix se s Kindlem setkali v zámoří. „Vyjasnili si představy, Jakub byl ujištěn, že ho Kolín hodně chce. Klub má ambice i kvalitu, což Jakuba oslovilo," dodává agent Krejčí.

Zkušený obránce si na našem kontinentu vyzkouší první zahraniční štaci. Dosud hrál jen za Atlantikem a doma v Tipsport extralize. „Na novou sezonu se připravuje individuálně, do společných tréninků by se měl zapojit koncem měsíce," přibližuje Krejčí. V kádru Haie, které v první části loňské sezony vedl trenér Peter Draisaitl, narazí mj. na Sebastiana Uvíru, jehož otec Eduard získal s československou reprezentací v roce 1985 titul mistra světa.

K oporám týmu patří švédský gólman Gustaf Wesslau, stříbrný medailista z loňské olympiády Moritz Müller, hokejisté se zkušenostmi z NHL Marcel Müller, Jason Akeson, Ben Hanowski nebo někdejší útočník Pardubic Colby Genoway. Z našinců dres Haie v minulosti oblékali Kamil Piroš, Jan Alinč nebo Dušan Frosch.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz