Po Kašíkovi skončil v Amuru další Čech. Filippi se chce vrátit do Liberce

Foto: hcamur.ru

13. listopadu 2018, 11:24

Václav Jáchim

Před několika dny ukončil působení v Chabarovsku brankář Libor Kašík, teď tým opouští další Čech. V Amuru nebude pokračovat útočník Tomáš Filippi. Jak klub informoval na svých stránkách, obě strany se vzájemně dohodly na ukončení spolupráce. Progresivní útočník by se rád vrátil do Liberce

Deník Sport-Express o téhle informaci spekuloval už v sobotu, teď je skutečností. Amur hledá cesty ke zlepšení postavení v tabulce Východní konference, aktuálně je jedenáctý, přičemž na postup do play off ztrácí deset bodů.

V Chabarovsku uskutečnili i jiné změny, dvě podstatné se týkají českých hokejistů. Libor Kašík nedávno ukončil kontrakt, momentálně je volný. Pravděpodobně se vydá zpátky do Tipsport extraligy, kde se o něj údajně zajímá Kometa Brno.

V případě Tomáše Filippiho zatím úplně jasno není. „Jednali jsme se třemi jinými kluby KHL. Konkrétně se Slovanem Bratislava a Minskem, určitý kontakt proběhl také s Dynamem Moskva. Ale Tomáš se rozhodl pro jinou variantu, rád by se vrátil domů," uvedl hráčův agent Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

Foto: Michal Eger

Někdejší útočník Magnitogorsku, kde slavil triumf v Gagarinově poháru, přišel do Chabarovsku během letní pauzy. Filippi sehrál deset soutěžních utkání, zaznamenal dvě branky a stejný počet nahrávek. V první části sezony ho zabrzdily zdravotní potíže, ale nyní už je fit.

Když se v minulosti poprvé loučil s KHL poprvé, odcházel z Magnitogorsku do Liberce. V mateřském klubu okamžitě potvrdil formu a kvalitu, v 10 duelech posledního play off si Filippi připsal tři góly a pět asistencí. Následně opět zvedl kotvy a vydal se na východ Ruské federace. Teď by mohlo dojít na podobný scénář jako před rokem.

„Tomáš projevil přání vrátit se do Liberce, aktuálně o tom jednáme. Věřím, že to je pravděpodobná varianta," připomněl Robert Spálenka. Z původně pětičlenné české legie zůstali v Chabarovsku obránci Michal Jordán, Jan Kolář a útočník Tomáš Zohorna.

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz