Po brankáři i útočník. Poruba hlásí už druhou posilu z Kladna

Foto: rytirikladno.cz

Útočné řady ambiciózní Poruby doplní navrátilec Tomáš Guman (na snímku uprostřed), který naposledy působil na Kladně. Klub o jeho příchodu informoval na svých webových stránkách.

„Už minulou sezonu to bylo těžké rozhodování mezi Porubou a Kladnem, nakonec zvítězilo Kladno a podařilo se nám postoupit,“ líčí 24letý forvard, který Rytířům pomohl 29 body za 13 branek a 16 nahrávek v 41 zápasech.

Ale nejvyšší soutěž si s nimi nezahraje. Vrací se do prostředí, které velmi dobře zná. Tomáš Guman působil v Porubě už v letech 2018 až 2020, během angažmá v extraligových Vítkovicích za ni sehrál 48 utkání s bilancí 16+10.

„Už v průběhu sezony jsem byl v kontaktu s panem Hinnerem, ale domluveni jsme byli až po jejím konci. Jednání s Porubou jsou na skvělé úrovni a po nastínění vize, jakou v Porubě mají, jsem se chtěl vrátit,“ sděluje Guman.

Guman: Pro mě osobně je cílem dostat se do baráže a postoupit

„Myslím, že cíle jsou pro všechny v týmu stejné, ty nejvyšší. Po mě osobně je cílem dostat se do baráže a postoupit. Loni se mi to povedlo a doufám, že se mi to letos povede znovu. Chci k tomu pomoct mužstvu góly,“ dodává.

Tomáš Guman je už sedmou posilou Poruby. Už dřív tamní vedení přivedlo rovněž z Kladna brankáře Adama Brízgalu, dále beky Michala Houdka a Jakuba Husu i útočníky Tomáše Gřeše, Dominika Hrníčka a Michala Vachovce.

Hinner: Umí střílet góly, hráče s tahem na bránu určitě potřebujeme

„O Tomáše jsme měli zájem delší dobu, umí střílet branky a hráče s tahem na bránu určitě potřebujeme. I přes své mládí přinese do kádru řadu cenných zkušeností, nejen z postupu do TELH,“ říká generální manažer Pavel Hinner.

Aktuální kádr HC RT TORAX Poruba 2011

Brankáři:
Adam Brízgala, Ervins Muštukovs, Marek Slíž.

Obránci:
Jakub Husa, Šimon Szathmáry, Tomáš Voráček, Dušan Žovinec, Patrik Urbanec, Marek Slavík, Michal Houdek, Lukáš Kozák.

Útočníci:
Dominik Hrníčko, Tomáš Gřeš, Markus Korkiakoski, Petr Stloukal, Marek Špaček, Radim Toman, Petr Kanko, Jiří Brodek, Michal Hotěk, Daniel Häring, Michal Vachovec, Tomáš Guman.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz