Planý poplach? S Chabarovskem v KHL počítají. Ruská soutěž chce začít v září

Foto: hcamur.ru

14. dubna 2020, 16:05

Václav Jáchim

Ačkoli to před několika dny vypadalo, že startovní pole ruské KHL opustí dva týmy, v případě Amuru Chabarovsk šlo patrně o planý poplach. Ředitel soutěže Alexej Morozov dnes potvrdil, že vedení Kontinentální ligy zatím počítá jen s odstoupením Admiralu Vladivostok.

Představitelé Admiralu odchod z ligy oficiálně potvrdili v návaznosti na verdikt gubernátora Přímořské oblasti, který uvedl, že s ohledem na pandemii koronaviru nemohou státní orgány nadále přispívat tamním profesionálním klubům. Admiral zachová účast juniorů v MHL, elitní Kontinentální ligu ovšem Vladivostok ztratí.

Záhy poté se objevily podobné dohady v souvislosti s Chabarovskem. Místní Amur má způsob financování nastaven podobně jako Admiral, ruská média spekulovala, že šířící se pandemie bude mít vliv na budoucnost klubu, v němž letos působili brankář Marek Langhamer (na snímku), obránci Ondřej Vitásek s Michalem Jordánem, resp. útočníci Hynek a Tomáš Zohornové.

Leč krizový krok se zatím nenaplnil. „Komunikovali jsme se všemi kluby, o nichž se v médiích vyskytly pochybnosti. Všechny potvrdily účast v příštím ročníku. Mluvili jsme i s vedením regionů, kde naše kluby sídlí," uvedl Alexej Morozov na stránkách Kontinentální ligy.

Podle nového výkonného šéfa ligy, jenž ve funkci nedávno nahradil Dmitrije Černyšenka, se předpokládá, že příští ročník KHL odstartuje v září. Byť pandemie koronaviru v Rusku sílí a výhled na nejbližší týdny a měsíce je s velkým otazníkem. „Samozřejmě, naše plány budou záviset na dalším vývoji," potvrdil Morozov.

Jiný scénář ohledně startu soutěže zatím oznámen nebyl, termín ovšem může být posunut. „Nikdo teď nemůže říci, co bude zítra. Stačí se podívat na statistiky nárůstu onemocnění v Moskvě a v jiných regionech Ruska. Ale věřím, že to brzy skončí, my nebudeme nuceni dělat žádné změny, a že kluby zahájí přípravu podle plánu. V každém případě zatím máme dostatek času," uvedl stříbrný medailista z olympiády v Naganu.

Ačkoli liga před časem zveřejnila záměr postupně budovat startovní pole a přibírat nové týmy, letos to na nic takového nevypadá. Dokonce ani místo Vladivostoku nejspíš nevstoupí do KHL nikdo další.

„Myslím, že za současné situace  bychom neměli mluvit o kandidátech, kteří by Admiral nahradili. Plány máme, i strategii rozvoje do budoucna. Nikdo teď ale netuší, co všechno se ve světě může stát," uzavřel Morozov..

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz