Piráti v derby umlčeli Litvínov. Baráž neřešíme, odmítá Gerhát

Foto: hcverva.cz

Sérii tří porážek v řadě se v derby proti Chomutovu pokoušeli přerušit hokejisté litvínovské Vervy. Ti už po několikáté drželi vedení až do samotného závěru utkání, nakonec ho ale neudrželi, a tak vyhrocené severočeské derby došlo až do samostatných nájezdů. V nich byli efektivnější Piráti, kteří si tak připsali bod navíc. Jediným střelcem Litvínova v utkání byl živou vodou v letošní sezoně politý František Gerhát! „Nepamatuji takto dlouhou domácí sérii bez bodu,“ kroutil hlavou po utkání smutný střelec Vervy.

Další domácí porážka, jako obvykle, už je to docela obehraná písnička, co říkáte?
Já už popravdě ani nevím, co k tomu říct. S Chomutovem to vítězství bylo asi nejblíže. Ve třetí třetině jsme hráli celkem solidně dozadu, nepouštěli jsme Piráty do žádného tlaku. Nakonec to dopadlo tak, že jsme zase spálili vyloženou šanci a soupeř dal za chvíli vyrovnávací branku na druhé straně. Bylo to bohužel nedáš – dostaneš.

Tentokrát tam byla vidět i bojovnost, ale pořád vás srážejí obrovské chyby ve vlastní třetině.
Tohle nám dělá obrovské problémy. Dělo se to především ve druhé třetině, tu třetí jsme docela zvládli bez chyb. Dobře jsme hráli systém, který jsme měli připravený. Soupeř neměl loženky, možná pár střel od modré čáry. Nakonec to byla hloupá branka, kdy jsme nechali hráče mezi kruhy a ten si mohl vybrat, kam bude střílet. Tyhle domácí zápasy ale musíme zvládat za tři body, abychom se někam posunuli. Takhle po bodíku to půjde těžko. Za tu dobu, co hraji v Litvínově, nepamatuji takto dlouhou domácí sérii bez bodu.

Vy jste vstřelil dvě branky, ale dva ztracené body vám asi trochu kazí radost, že?
Teď to beru tak, že jsou k ničemu, protože nutně potřebujeme tři body. Tohle je další ztracený zápas v posledních minutách. Nevím, co bychom si k tomu ještě měli říkat, rozhoduje se na ledě.

František Lukeš: S bráchou jsme se nehecovali

Při pohledu na tabulku jste si opět bodem příliš nepomohli.
Zvítězili jsme parádně na ledě Mladé Boleslavi, kdy nás Kanty (Pavel Kantor, pozn. redakce) skvělým způsobem podržel. I proti Chomutovu předvedl solidní výkon. Nemůžeme se v tabulce vyškrábat alespoň nad to desáté místo. Naštěstí bodujeme venku, ale jestli chceme pomýšlet na play off, musíme vyhrávat domácí zápasy.

Sledujete stále ty příčky play off, nebo už spíše, abyste se vyhnuli baráži?
Určitě sledujeme! Tabulka je až neskutečně našlapaná, před zápasem s Piráty byly tuším čtyři body na sedmé místo. To je úplná paráda poté, co jsme prohráli devět zápasů za sebou. Chceme do play off, na baráž nemyslíme a uděláme pro to všechno!

Sestřih zápasu HC VERVA Litvínov – Piráti Chomutov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz