Piráti v Chance lize? Určitě ne, zní z Chomutova. Maximem je druhá liga

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

Hokejový Chomutov aktuálně řeší, v jaké soutěži bude působit příští sezonu. Klub na svých webových stránkách potvrdil, že se jeho zástupci sešli s majitelem Kadaně Petrem Klímou. Možnost posunu do Chance ligy ale následně vedení Pirátu zamítlo.

„Vzhledem k dění před sezonou 2020/2021 a v jejím průběhu jsme dospěli k názoru, že si nedovedeme představit jakoukoliv formu přímé spolupráce. Přestože by Trhači měli údajně získat silného partnera, bude soutěž nesmírně náročná, protože bude sestupovat poměrně dost týmů,“ hlásí místopředseda výkonného výboru Jiří Sochor. 

Spekulace ohledně prodeje kadaňské licence se objevují prakticky každým rokem.

„Vzhledem k dění před sezonou 2020/2021 a v jejím průběhu jsme dospěli k názoru, že si nedovedeme představit jakoukoliv formu přímé spolupráce.“

Trhači v posledních letech pravidelně končí na chvostu prvoligové tabulky a platí za otloukánka soutěže. Těžký úkol klub čeká příští sezonu, kdy do druhé ligy s jistotou sestoupí čtveřice týmů. 

Vedení Chomutova na svém webu avizovalo, že vstup do Chance ligy by musel být podpořen silným partnerem. Nyní je jasné, že se z krajské ligy o dvě patra výš nepřesune. 

Už před zhruba dvěma měsíci přitom vyšly na povrch informace, že se Piráti snaží získat alespoň druholigovou příslušnost. Postup sportovní cestou znemožnila koronavirová situace, a tak se vedení pokoušelo najít jiné východisko. 

Výkonný výbor ČSLH ale chomutovskou žádost neschválil. Se zařazením severočeského celku do soutěže totiž nesouhlasila více než třetina klubů.

Piráti tak o koupi druholigové licence jednali se Znojmem, které se ale nakonec dohodlo s brněnskou Kometou.

„Jsme přesvědčeni, že máme pohromadě natolik kvalitní tým, že bychom případně mohli jednat o získání druholigové licence. “

„Nyní napneme všechny síly, abychom připravili následující sezonu. Věříme, že hokej se hrát bude a že nás budou moci podporovat fanoušci přímo v hledišti,“ říká předseda výkonného výboru Daniel Badinka.

„Jsme přesvědčeni, že máme pohromadě natolik kvalitní tým, že bychom případně mohli jednat o získání druholigové licence, pokud se tato možnost v nejbližších týdnech naskytla,“ doplňuje Badinka.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz