Pavlík o skalpu Švédů, otravných Velšanech či prolomeném koleně

Foto: mountfieldhk.cz

Hokejisté Hradce Králové v Lize mistrů napravili úvodní zaváhání. Po porážce 2:3 ve velšském Cardiffu si vyšlápli na švédskou Frölundu, těšili se z cenného vítězství 3:2.

„Chtěli jsme z tripu samozřejmě urvat co nejvíc bodů, bodovali jsme ale až ve druhém zápase. Každý bod z venku se počítá. Ty tři, které jsme s Frölundou získali, jsou podle mě hezké,“ hlásí v rozhovoru pro klubový web hradecký zadák Filip Pavlík.

Mountfield v Cardiffu nepodal dobrý výkon, o to víc toužil uspět v Göteborgu. „Řekli jsme si, že musíme víc bruslit, protože bez toho to prostě nepůjde. Pohyb byl takovým rozhodujícím faktorem, který byl klíčem k našemu úspěchu,“ má jasno.

Trenéři měli dobrou ruku, promíchali složení formací a vyšlo jim to. „Přece jen jsme už asi šest týdnů na ledě, takže každý ví, co má dělat. V tom nebyl vůbec žádný problém, naopak nám to pomohlo. A dalo takový impuls, že jsme vyhráli,“ těší jej.

Také na Švédech bylo znát, jak moc chtějí odčinit úvodní prohru 5:6 po nájezdech se Štýrským Hradcem. „První duel se jim nepovedl, o to víc chtěli proti nám získat tři body, aby měli trochu klidnější období před tripem, který je čeká,“ tvrdí Pavlík.

„Frölunda hrála výborný hokej, měla kvalitu, nevyhrála soutěž třikrát pro nic za nic. Ale my jsme nechtěli jen bránit, ale také útočit. A to si myslím, že se nám povedlo.“

Východočechy čekala těžká šichta, ale parádním výkonem ji zvládli. „Frölunda hrála výborný hokej, měla kvalitu, nevyhrála soutěž třikrát pro nic za nic. Ale my jsme nechtěli jen bránit, ale také útočit. A to si myslím, že se nám povedlo,“ míní.

Hosty mohla po výhře 3:2 mrzet asi jen vyloučení, domácí vstřelili oba góly v početní výhodě. „Přesilovek jsme moc nedostali, vlastně jen jednu. Oni jich měli mnohem víc a hráli je skvěle, mají v nich obrovskou sílu,“ ví ostřílený hradecký obránce.

Ten během zápasu schytal nepříjemný úder do kolene po srážce s Niklasem Hjalmarssonem. „Byla to nešťastná náhoda. Chtěl jsem proti němu vystoupit a jemu podjela brusle, takže mě přímo trefil do kolena, které se mi trošku prolomilo,“ líčí.

Ačkoliv to vypadalo nebezpečně a Pavlík opouštěl ledovou plochu za pomoci spoluhráčů, je v pořádku. „Jsem rád, že mi naštěstí nic nebylo. Taková zranění mohou hráče vyřadit na dlouho. A takhle před sezonou to bývá pro každého hodně těžké.“

„Byla to nešťastná náhoda. Chtěl jsem proti němu vystoupit a jemu podjela brusle, takže mě přímo trefil do kolena, které se mi trošku prolomilo.“

Mountfield na tripu podporovala zhruba dvacítka fanoušků, kteří byli slyšet. A právě na své příznivce bude spoléhat i tento týden, kdy jej pod Bílou věží čekají odvety. Ve čtvrtek od 18 hodin vyzve Cardiff, dva dny nato od 17 hodin Frölundu.

„Švédové budou hrát pořád stejný hokej, je to bruslící a hodně aktivní mužstvo. A Velšané se budou snažit hrát tvrdě a ten hokej nám otrávit. Budeme se snažit dělat co, co chceme hrát každé utkání. Půjdeme do toho se svojí taktikou,“ velí.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz