Pátý Týden hokeje odstartoval. Proběhne v rekordních 148 klubech

Foto: Pojď hrát hokej

Po celé České republice v pondělí odstartoval pátý Týden hokeje! Zimní stadiony budou dětem i jejich rodičům patřit až do neděle 23. září, do pokračování náborové akce v rámci projektu Pojď hrát hokej se zapojí celkem 148 klubů – nejvíce v historii.

Děti s rodiči se seznámí s ledním hokejem, dozvědí se, co pro zdravý vývoj dítěte přináší a s jakými nároky je spojen. Na řadě míst se programu zúčastní známé hokejové osobnosti, olympijští vítězové, mistři světa a mnohonásobní reprezentanti. Na návštěvníky při něm čeká mj. výuka základů bruslení nebo ukázky minihokeje. Děti, které se do programu Pojď hrát hokej přihlásí a následně se ve svazu zaregistrují, získají i poukaz na hokejovou výstroj v hodnotě 1 500 Kč.

Konkrétní termíny náborových akcí v klubech »

Prvního, pilotního Týdne hokeje se v září 2016 zúčastnilo 25 klubů a 791 dětí, zatímco posledního v lednu 2018 již 141 klubů a 4 893 dětí. Celkem se dosavadních čtyř Týdnů hokeje, pořádaných od září 2016 do ledna 2018, zúčastnilo téměř 16 000 dětí, většinou ve věku 4–8 let, z nichž řada se v klubech zaregistrovala.

V rámci projektu Pojď hrát hokej, jehož jsou Týdny hokeje součástí, pokračuje i distribuce bezplatné výstroje pro nejmenší hokejisty. Jen v roce 2018 rozeslal Český hokej 153 klubům, které se výchově mládeže věnují, bezplatnou dětskou výstroj v celkové hodnotě přes 8,8 miliónu korun.

A zatímco dříve dostávaly kluby předem připravené sady, v letošním roce si mohly vybírat z celého sortimentu výstroje pro příslušné věkové kategorie. Celkem již Český hokej rozeslal klubům od roku 2010, kdy byl projekt zahájen, výstroj pro nejmenší hokejisty v hodnotě téměř 80 miliónů korun.

Projekty jako Pojď hrát hokej, Hokejová výstroj nejmenším nebo Týden hokeje výrazně přispívají k tomu, že členská základna ledního hokeje po letech poklesu či stagnace roste. Počet hokejistů, registrovaných v kategoriích 6–9 let, vzrostl od roku 2016 o 15 procent, zatímco počet klubů, obsazujících žákovské soutěže, se od roku 2009 zvýšil bezmála o polovinu.

Foto: Karel Švec, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz